CE markering voor interpretatie van longtest met Artificiële Intelligentie

ArtiQ behaalde deze CE markering voor ArtiQ.PFT, software op basis van artificiële intelligentie (AI) voor de automatische interpretatie van longfunctietesten om longziektes op te sporen.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #ArtiQ, #CE Markering, #longtest, #longziekte

Lees verder

Nieuws

( Foto: ArtiQ )

ENGINEERINGNET.BE - De software automatiseert het schrijven van rapporten om zo dokters meer tijd te geven voor contact met patiënten en om er voor te zorgen dat alle rapporten geschreven zijn volgens de laatste internationale richtlijnen.

Daarnaast wordt ook voorspeld hoe waarschijnlijk het is dat een patiënt een bepaalde ziekte heeft, en dit bijna twee keer zo nauwkeurig in vergelijking met longartsen. In de toekomst kan dit leiden tot minder testen om tot een diagnose te komen.

De CE markering laat start-up ArtiQ toe om deze software naar verschillende ziekenhuizen in Europa te brengen. Dit past in het plan van het bedrijf om de technologie in verschillende Belgische ziekenhuizen te implementeren in de komende maanden en ook internationaal verder door te groeien.

Via cloud technologie kan de software gekoppeld worden aan het elektronisch patiëntendossier of direct gegevens ontvangen van de machines die gebruikt worden bij functionele longtesten.

Longartsen kunnen zo onmiddellijk een automatisch gegenereerd rapport ontvangen voor elke patiënt na het uitvoeren van de testen.