EU subsidieert Innovative Training Network voor quantumklokken

Onderzoek & Wetenschap 19/09/2019 13:53:24

De Europese Commissie steekt 4,1 miljoen euro in het nieuwe MoSaiQC Innovative Training Network voor quantumklokken, om zo deze sector in de EU te ontwikkelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het MoSaiQC-netwerk richt zich op het kickstarten van een competitieve Europese industrie voor optische quantumklokken, en voor het versterken en versnellen van de keten van processen om zulke klokken te ontwikkelen. MoSaiQC staat voor: Modular Systems for Advanced Integrated Quantum Clocks.

De te ontwikkelen quantumklokken zullen ultra-nauwkeurig zijn en hebben allerlei toepassingen in de wetenschap en technologie, maar ook in de maatschappij – denk aan het synchroniseren van supersnelle telecommunicatienetwerken.

Voor de meeste van dit soort toepassingen zijn eenvoudig bruikbare en betaalbare klokken nodig. Het onderzoek van de PhD-studenten die binnen het MoSaiQC-programma aangesteld worden, zal gericht zijn op deze doelen.

Het doel van de Innovative Training Networks, waarvan er in deze aanvraagronde 128 gesubsidieerd zijn, is om bij te dragen aan de toename van de algehele kwaliteit en innovatie van de training van doctoraalstudenten in Europa en daarbuiten.

Het subsidiëren van de netwerken is onderdeel van het bredere Marie Sklodowska-Curie Actions Programme van de Europese Commisie, een programma voor het trainen van excellente onderzoekers in alle stadia van hun carrière, waarbij mobiliteit tussen landen, sectoren en disciplines aangemoedigd wordt.

Het nieuwe netwerk wordt gecoördineerd door de Universiteit van Amsterdam. De subsidie van 4,1 miljoen euro wordt gebruikt om 15 PhD-studenten aan te stellen gedurende een periode van 4 jaar. << (Lydia Heida) (foto: UvA)

Partners zijn de Universiteit van Birmingham, de Nicolaus Copernicus-universiteit Torun (Polen), de Universiteit van Kopenhagen, de Technische Universiteit van Wenen en de Universiteit van Innsbruck.

Partners uit het bedrijfsleven zijn Teledyne e2v (GB), Toptica (Duitsland), NKT Photonics (Denemarken) en British Telecom.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners