Start-up AdditiveLab winnaar van Formnext Start-up Challenge

Economie 30/09/2019 12:28:35

Naast deze Belgische start-up vielen ook Exponential Technologies (Letland), Glassomer (Duitsland), Laser Melting Innovations (Duitsland) en Spectroplast (Zwitserland) in de prijzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

Pascal Fiévez wordt nieuwe CEO van Civadis

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Al deze winnaars konden de internationale jury bekoren met hun innovaties, die inzicht bieden op de toekomst van Additive Manufacturing (AM).

  • AdditiveLab ontwikkelde simulatiesoftware voor de additieve productie van metalen componenten. Een krachtige mechanische analyse maakt gebruik van een geavanceerde, multi-schaal simulatiebenadering om resterende spanningen en vervormingen laag voor laag te voorspellen. Dit stelt de gebruikers in staat om problematische regio's te identificeren en aan te pakken.

  • Exponential Technologies gebruikt geavanceerde AI- en machine learning-algoritmen om zowel de meest geschikte machineconfiguraties voor laserbewerking, additieve productie en CNC-bewerking, als geoptimaliseerde materiaalmixen te bepalen en op die manier een aanzienlijke tijdswinst te realiseren.

  • Glassomer is gespecialiseerd in 3D-glasprinttechnologie met behulp van stereolithografie. Het jonge bedrijf testte en produceerde (op kleine schaal) een speciaal silica nanocomposiet met als doel om nieuwe additieve technologieën te ontwikkelen voor de massaproductie van glas. Dit maakt de structurering van zuiver kwartsglas mogelijk waardoor dit volledig compatibel is met de vereisten van optica en fotonica.

  • Laser Melting Innovations (LMI) presenteerde een goedkope metaalprinter voor kleine en middelgrote ondernemingen. De prijs kon verlaagd worden door dure componenten te elimineren.

  • Spectroplast, spin-off van het gerenommeerde Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, is gespecialiseerd 3D-printen van siliconen volgens de industrie-standaard.

Deze winnaars worden onder andere beloond met een gratis, volledig uitgeruste beursstand op Formnext (van 19-22/11/2019), waar zij hun innovaties kunnen tonen in de Start-Up Area. << (Guy Leysen) (foto: © Mesago - Mathias Kutt)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners