• 04/10/2019

8 ingrediënten voor een projectleider bij CMMS-implementatie - whitepaper

Eén projectleider. Eén doel. Acht ingrediënten. Bent u al CMMS-implementatie-ready? Uw doel is een succesvolle implementatie van uw CMMS. En het succes begint bij de projectleider.

Trefwoorden: #CMMS, #onderhoud, #Ultimo

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Een projectleider bent u niet in één keer, dat moet u zien te worden. De implementatie van een CMMS moet u goed voorbereiden en daarbij moet u een aantal aandachtspunten in acht nemen. Dan bent u in staat om zo’n project vloeiend te laten verlopen. Aan u dus de taak.

Wij geven acht ingrediënten om een succesvolle projectleider van een CMMS-implementatie te zijn:

  1. Beschik over goede projectvaardigheden: werk met mijlpijlen en deadlines, stel prioriteiten, bewaak uw budgetten en weet wanneer uw resources nodig zijn.
  2. Pas leiderschapsstijlen flexibel toe: coach mensen in verschillende situaties, stimuleer en motiveer om gezamenlijke plannen te bereiken. Investeer daarom in persoonlijk leiderschap.
  3. Neem daadkrachtige beslissingen: weeg voordelen en nadelen van beslissingen af en durf knopen door te hakken.
  4. Delegeer werkzaamheden: delegeer projectactiviteiten aan projectleden en werkgroepen en houd daarbij overzicht en bewaak de voortgang. Dat houdt mensen betrokken. Zij voelen zich dan ook verantwoordelijk voor het succes of falen van het project.
  5. Bestand zijn tegen stress: wees in staat om onder druk van deadlines te presteren en voer activiteiten effectief uit. Bewaak daarom de rust in uw team.
  6. Faciliteer projecten: creëer de juiste werkomgeving voor projectleden en werkgroepen zodat zij hun taken goed kunnen uitvoeren.
  7. Communicatief sterk zijn: beschik over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en zet communicatie op een creatieve manier in.
  8. Een echte teamplayer zijn: werk goed samen met diverse mensen en stel gezamenlijk belang voorop. Het vermogen om te communiceren met verschillende soorten publiek en teamleden is leidend in het succes van het project.

Een succesvolle projectleider van een CMMS-implementatie is nog maar één succesfactor van een CMMS-implementatie. Er zijn namelijk nog veel meer factoren voor een geslaagde CMMS-implementatie.

Meer weten over het succesvol implementeren van een CMMS?
Download hier de CMMS-implementatie Toolkit

Voor meer informatie:
Ultimo Belgium bvba
Mechelen Campus, gebouw A
Schaliënhoevedreef 20 -2800 Mechelen
Tel: +32 (0)15 44 41 44 - Fax: +32 (0)15 44 41 45
info@ultimo.com - www.ultimo.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.