Willemen levert nieuwe Marokkaanse containerterminal op (+video)

Willemen Groep heeft in de haven van Tanger in Marokko een containerterminal opgeleverd voor APM Terminals. De gloednieuwe terminal heeft een jaarlijkse capaciteit van 3,3 miljoen teu.

Trefwoorden: #APM Terminals, #containerterminal, #Tanger, #Willemen Groep

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - APM Terminals MedPort Tangier is strategisch gelegen aan de Straat van Gibraltar, één van de belangrijkste scheepsroutes ter wereld.

De terminal, die als overladingshub voor Maersk Line en zijn alliantiepartners wordt ingezet, zal de prestaties van de wereldwijde toeleveringsketens helpen verbeteren door meer schepen aan te trekken en meer routeopties te creëren.

Hij werd met de allernieuwste technologieën gebouwd voor een ultra-efficiënte vrachtafhandeling en een aanzienlijke capaciteitsverhoging. Het maakt van APM Terminals MedPort Tanger een van de meest geavanceerde containerterminals ter wereld.

Willemen Groep startte in 2017 op een site van 60 hectare met de bouw. Een team van 60 mensen (15 Belgische en 45 Marokkaanse medewerkers) stonden twee jaar lang in voor de A tot Z-realisatie van de containerterminal.

De groep stond in voor alle civiele werken, met onder andere een 1,2 km lange kraanbalk, alle infrawerken en de bouw van alle gebouwen op de site (administratief kantoorgebouw en een onderhoudsloods voor straddle carriers). Op piekmomenten waren er zelfs 650 bouwvakkers aan het werk op de site.

Er werd ook voor gezorgd dat alle ‘equipment’ leveranciers hun kranen tijdig konden plaatsen. Het gaat om de grootste STS-kranen met dubbele trolley ter wereld. Ze wegen 2.500 ton, zijn 144 meter hoog bij volledige uitrekking, hebben een reikwijdte van 72 meter en maken twin- en tandemlifting mogelijk.


Timelapse video van de bouw van de terminal: