Lancering digitale marktplaats voor afgedankt elektro op werkplek

Recupel lanceert Smartloop, een digitale marktplaats voor het afgedankte elektro van bedrijven en organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengt.

Trefwoorden: #hergebruik, #Recupel, #recyclage, #smartloop

Lees verder

Techniek

( Foto: Recupel )

ENGINEERINGNET.BE - Heel wat bedrijven en organisaties stockeren oude pc’s, gereedschap, koffiemachines en ander elektro in hun kasten, omdat ze niet meteen een pasklare oplossing hebben om op een snelle, eenvoudige en wettelijke manier zich hiervan te ontdoen.

Zo stockeert een gemiddelde organisatie al snel 200 kilo oud of kapot elektro. Smartloop biedt de oplossing: in enkele kliks zetten bedrijven en organisaties gratis hun elektro op het platform.

Erkende ophalers bieden vervolgens hun beste prijs aan. Zo kan het bedrijf zelf beslissen met wie het in zee wil gaan. Eens het een ophaler heeft gekozen, spreken ze via de chatfunctie een plaats en tijd van ophaling af.

“Als een bedrijf een erg groot volume aanbiedt of het gaat over elektro dat veel waardevol materiaal bevat, zoals laptops of oude gsm’s, kan het bedrijf er nog geld aan verdienen,” aldus Hederik Tijs, Chief Operating Officer van Recupel.

Is dit niet het geval, dan zal het logischerwijze betalen voor de transport- en verwerkingskosten. Op deze manier zijn de prijsafspraken steeds marktconform en verlopen ze rechtstreeks met de ophaler.

Via Smartloop kunnen er méér ongebruikte toestellen aangeboden worden voor hergebruik en méér kapotte toestellen voor recyclage. Op Smartloop kunnen bedrijven zelf aangeven of hun toestellen nog geschikt zijn voor hergebruik of niet.

De data worden verwijderd en de toestellen krijgen een tweede leven via de Kringwinkels. Is het toestel kapot, dan kiezen de bedrijven voor recyclage.

“Smartloop zorgt ervoor dat bedrijven zich op een eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke manier kunnen ontdoen van hun e-waste,” stelt Peter Sabbe, CEO van Recupel.

"Het verwijderen van schadelijke stoffen uit de toestellen en het herwinnen van de grondstoffen gebeurt correct door erkende verwerkers. En dit alles tegen een marktconforme prijs."

"De erkende ophalers kunnen een extra inkomstenstroom aanboren. Het slapend elektro komt in de recyclagestroom terecht, zodat het ook gerapporteerd wordt."


Smartloop