Orsi Academy wint Europese RegioStar Award

Dit opleidingscentrum voor robotchirurgie bevat de nieuwste technologie en trekt zo'n 3.500 chirurgen uit de hele wereld per jaar. De prijs garandeert uitbouw van technologie in het centrum.

Trefwoorden: #chirurgen, #EFRO, #opleiding, #Orsi Academy, #RegioStar Award, #robotchirurgie, #VLAIO

Lees verder

Techniek

( Foto: VLAIO )

ENGINEERINGNET.BE - De Orsi Academy bestaat uit een infrastructuur van 5.500 vierkante meter, waar de allernieuwste technologieën op vlak van robotchirurgie zijn gehuisvest.

Doordat de academie tot de absolute wereldtop behoort, trekt het centrum jaarlijks zo’n 3.500 chirurgen van over de hele wereld die zich daar bekwamen in de robotchirurgie of hun vaardigheden komen bijschaven.

De toekenning van de RegioStar Award 2019 betekent erkenning van deze expertise door de Europese Commissie in een voor Vlaanderen heel belangrijk domein van de gezondheidszorg.

Ook geeft het een stimulans aan de verdere uitbouw van de technologie in samenwerking met de Universiteit Gent, de KU Leuven en andere kennisinstellingen.

De Orsi Academy ontving 5,8 miljoen euro steun vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en 1,45 miljoen euro vanuit de Vlaamse overheid.


ACHTERGROND
Met de RegioStar Awards zet de Europese Commissie ieder jaar door de EU-gefinancierde projecten in de bloemetjes, die op vlak van het demonstreren van excellentie en het uitrollen van een nieuwe aanpak boven andere projecten uitsteken.

Het doel is om andere Europese regio’s en projectmanagers te inspireren, vandaar dat de winnaars extra media-aandacht krijgen en ze in de Europese spotlights worden geplaatst.

De RegioStars worden uitgereikt in vijf thematische categorieën: promotie digitale transformatie, connecteren groen-blauw-grijze netwerken, strijd tegen ongelijkheid en armoede, bouwen van klimaat adaptieve steden, en de bijzondere categorie voor 2019: modernisering van de gezondheidszorg.