• 16/10/2019

Rittal pakt uit met nieuwe NEMA 3R/4 koelunits

Koeltechnologie voor buitentoepassingen moet altijd betrouwbaar werken, zelfs bij extreme hitte en koude of in vochtige en stoffige omstandigheden. Maar de eisen zijn nog hoger.

Trefwoorden: #koelunits, #NEMA 3R/4, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Installatiebouwers en operators verwachten ultramoderne koelsystemen, een maximale energie-efficiëntie, slimme netwerken, de hoogste internationale certificeringen en een wereldwijde service.

De NEMA 3R/4 koelunits van Rittal voldoen aan al deze eisen. Bovendien scoren deze nieuwkomers ook met hun IP 56 bescherming, energiezuinige Blue e technologie, slimme IoT-mogelijkheid en cULus Listed keurmerk.

Buitenopstellingen voor afvalwaterzuivering, zonne- en alternatieve energietoepassingen en infrastructuurprojecten zoals tolstations, bezorgen constructeurs en uitbaters vaak heel wat kopzorgen. De bijhorende besturings- en schakelapparatuur, die buiten wordt geïnstalleerd, moet immers ook feilloos werken bij extreme weersomstandigheden.

Om ervoor te zorgen dat de schakelkasttechnologie altijd veilig gebruikt kan worden, heeft Rittal de NEMA 3R/4 koelunits ontwikkeld. Zij zorgen voor een optimale bescherming en betrouwbare werking van de technologie, zelfs bij regen, sneeuw en ijsvorming (NEMA 3R) of door wind aangedreven stof en regen, nevel en waterstralen (NEMA 4).

De nieuwe koelunits in plaatstaal zijn verkrijgbaar in 4 vermogensklassen van 500 tot 2500 W. Ze kunnen gebruikt worden bij een temperatuurbereik van -20 °C tot +50 °C. Is de buitentemperatuur lager dan +10 °C, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een werking waarbij enkel de binnenventilator actief is. De NEMA 3R/4 koelunits zijn voorzien van de beschermingsklassen UL Type 3R/4, UL Type 12 en IP 56.

Energie-efficiëntie en IoT-mogelijkheden

De nieuwe units zijn standaard verkrijgbaar als energiezuinige Blue e wandgemonteerde koelunits met geïntegreerde e-Comfort controller, RiNano-coating op de condensor en elektrische condensverdamping (vanaf 1000 W). In combinatie met de IoT-interface en Blue e adapter maakt Rittal ook intelligente netwerken en digitalisering van de Blue e koelunits mogelijk.

Zo kunnen de apparaten eenvoudig geïmplementeerd worden in Industrie 4.0 omgevingen, zonder in te grijpen in de automatiseringslogica. De configuratie en inbedrijfstelling van de IoT-interface wordt snel, eenvoudig en zonder programmering uitgevoerd via de geïntegreerde webserver.

Dit maakt conditiebewaking van maximaal 10 koelunits in het master/slave-netwerk mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld alarm- en systeemmeldingen en de binnen- en omgevingstemperatuur van de schakelkast worden weergegeven.

Vereenvoudigde vergunningen en wereldwijde service

Naast de cULus FTTA-, CE- en EAC-certificeringen dragen de nieuwe koelunits ook het cULus Listed keurmerk. Dit betekent dat internationale fabrikanten van machines en apparatuur, die zich op de Amerikaanse en Canadese markten richten, veel eenvoudiger goedkeuring zullen krijgen van de UL (Underwriters Laboratories) en CSA (Canadian Standards Association).

Uiteraard zal dit leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Bovendien zorgt Rittal steeds voor een bijzonder snelle service dankzij haar lokale aanwezigheid en meer dan 1000 goed geschoolde technici wereldwijd.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.