Belgische zonnewagen wordt wereldkampioen

Het Belgische Solar Team heeft de Bridgestone World Solar Challenge 2019 gewonnen. Tijdens de laatste wedstrijddag kwamen ze aan de leiding nadat de Nederlandse wagen vuur vatte en uitviel.

Trefwoorden: #Agoria, #Bridgestone World Solar Challenge, #KU Leuven, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Het Belgische Solar Team kan met hun achtste deelname de wereldbeker mee naar huis nemen.

Weliswaar na pech van de twee Nederlandse teams die voorop lagen, maar dit doet echter niets af van hun prestatie.

Tijdens de voorlaatste racedag konden de Belgen dankzij een slimme racestrategie hun tijdsverschil van 43 minuten zo goed als wegwerken. Met slechts 2 minuten en 27 seconden achterstand begonnen de studenten aan de laatste racedag. Het team nam ongeveer 250 kilometer voor de finish de eerste plaats in.

Bij deze editie was het opmerkelijk hoe lang de topteams in elkaars buurt bleven. Andere jaren was de afstand tussen de teams na de tweede racedag al erg groot. Dat het WK zo spannend was, komt doordat de verschillende zonnewagens zeer sterk op elkaar lijken en de strategie van de teams gelijkaardig was.

Dit veroorzaakte dat de teams hun wagen tot de limiet moesten drijven. Enkele teams gingen ook over deze limiet, wat zware gevolgen had.

Door de vele testkilometers van de BluePoint, wist het Agoria Solar Team exact waar hun limiet lag en konden ze op die manier als eerste de finishlijn in Darwin bereiken.