Escape Room Offshore Windustrie zeer gegeerd

POM West-Vlaanderen lanceerde een educatieve escape room voor scholen met als thema de offshore windenergiesector. Meer dan 1.000 leerlingen gaan alvast hun vaardigheden uittesten.

Trefwoorden: #escape room, #POM West-Vlaanderen, #STEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Om jonge mensen kennis te laten maken met de wereld van offshore windenergie heeft POM West-Vlaanderen via het project Inn2POWER een escape room bij GreenBridge in Oostende ontwikkeld.

Ira Lardinois, projectcoördinator van Inn2POWER: “De beleving van een sterke escape room staat of valt met een boeiend verhaal. Hier krijgt een ingenieur geheugenverlies en zo speelt hij het ontwerp van een hoogtechnologische windmolen kwijt. Door te puzzelen, samen te werken en creatief te denken kraken studenten de code en vinden ze alle onderdelen van zijn plan terug. Spelenderwijs leren jongeren om als echte projectmanagers hun windmolenpark uit te bouwen.”

De escape room bestaat uit twee verschillende educatieve pakketten, gericht op de derde graad lager onderwijs en de derde graad secundair onderwijs. Al meer dan duizend leerlingen ondernemen een poging om de escape room tot een goed eind te brengen.

De sector offshore windindustrie in België is aan een stevige opmars bezig. Door de bouw van nieuwe windmolenparken zal de capaciteit aan opgewekte elektriciteit het komende decennium meer dan verdubbelen. Hierdoor zal het aantal jobs in deze veelbelovende sector in 2030 stijgen tot 16.000.

Jean de Bethune, voorzitter POM West-Vlaanderen: “Het vinden van geschikte technische profielen vormt een van de uitdagingen om deze industriële sector op volle toeren te laten draaien. Met Fabrieken voor de Toekomst willen we de blauwe economie verder ondersteunen. Initiatieven zoals deze escape room zorgen ervoor dat jongeren door deze boeiende sector geïnspireerd raken.”

De escape room blijft nog tot eind oktober in GreenBridge, vanaf januari verhuist hij naar de lokalen van Horizon Educatief eveneens in Oostende.