Vijf expediteurs starten nieuw Lean & Green-traject

De bedrijven gaan daarmee de uitdaging aan om in vijf jaar tijd hun CO2-uitstoot fors te verminderen. VIL werkt hiervoor samen met de expediteursvereniging Forward Belgium.

Trefwoorden: #Carga, #CO2, #CO2-uitstoot, #Intertrans, #Lean & Green, #logistiek, #Reuse, #Universal Express, #VIL, #Ziegler

Lees verder

Techniek

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Carga, Intertrans, Reuse, Universal Express en Ziegler zijn de vijf expediteurs die met het Lean & Green-traject starten.

Tijdens het traject zal vanuit de specifieke rol van de expediteur bekeken worden op welke manier hij kan bijdragen aan duurzame transportoplossingen en zo aan het verminderen van de eraan gerelateerde CO2.

Door deelname aan Lean & Green verwerven de expediteurs kennis om CO2-gunstige alternatieven aan te bieden, en deze ingang te doen vinden bij hun klanten.

VIL begeleidt bedrijven bij het opstellen van een plan van aanpak waarin zij gedetailleerd beschrijven hoe zij die doelstelling zullen behalen. Reeds 88 bedrijven ontvingen in Vlaanderen de Lean & Green award op basis van een positieve evaluatie van hun plan van aanpak door de VUB-dienst MOBI, die in dit project optreedt als neutrale evaluator.

Bedrijven die de Lean and Green award behaalden en ondertussen hun 20 % CO2-doelstelling daadwerkelijk hebben gerealiseerd, kunnen sinds 2015 met de procedure starten om de Lean and Green Star te verkrijgen.

Intussen hebben reeds twintig bedrijven de Lean and Green star in Vlaanderen ontvangen.