Voorstelling eerste waterstofbus met brandstofcel

Bedrijfsnieuws 23/10/2019 10:16:52

Toyota heeft zijn eerste brandstofcel geleverd en ingebouwd in een nieuwe bus van CaetanoBus: de H2.City Gold. De bus werd in wereldpremière voorgesteld op Busworld 2019 in Brussel.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlaamse biogassector houdt ondanks minder steun stand

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Burgers investeerden mee in zonnedak Leuvense brouwerij

Borealis vergroent door aankoop hernieuwbare energie

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De teams van Toyota Motor Europe en CaetanoBus, Portugese ontwikkelaar en fabrikant van autobussen, werkten sinds 2018 samen aan de ontwikkeling van deze nieuwe bus met een brandstofcel op waterstof.

De betrokken ingenieurs hebben aangetoond dat de brandstofceltechnologie van Toyota goed is aan te passen aan andere modellen dan hun Mirai personenauto.

De stack bevindt zich op het dak van de autobus en is verbonden met 5 waterstoftanks met een totale capaciteit van 37,5 kilo, wat de bus een rijbereik tot 400 kilometer geeft.

Het bijtanken met waterstof onder een druk van 350 bar duurt minder dan 9 minuten en waterdamp is de enige emissie. Op die manier beschikken stadsbusmaatschappijen over een emissievrije oplossing zonder de nadelen van lange laadtijden of een hoog gewicht.

De experimentele bus zal tijdens de komende maanden in diverse Europese steden worden ingezet. Commercialisering van de nieuwe bus vindt plaats midden 2020.

José Ramos, voorzitter van Salvador Caetano Indústria: "Door onze samenwerking uit te breiden tot brandstofcellen voor onze nieuwe stadsbus in Europa kunnen wij allebei complementaire technologie en technische knowhow van wereldklasse demonstreren. Dankzij dit project kunnen steden hun visie op de toekomstige mobiliteit bijstellen en de levenskwaliteit verbeteren."

Aansluitend bij zijn visie op een koolstofarme samenleving, uiteengezet in de environmental challenge 2050, promoot Toyota de toepassing van zijn waterstofbrandstofceltechnologie op andere voertuigen dan personenauto's zoals zware vrachtauto's, kleine bestelauto's, vorkheftrucks en autobussen. << (Lydia Heida) (foto: Toyota)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Siemens Healthineers lanceert snelle COVID-19 Antigeen test

Met deze snelle antigeentest worden besmette personen binnen 15 minuten geïdentificeerd zonder laboratorium tussenkomst, waardoor ze sneller in quarantaine geplaatst kunnen worden.

Wat triggert de ingenieur? - artikel

De ingenieur vandaag is de koning te rijk op de arbeidsmarkt. De helft van de laatstejaarsstudenten heeft dan ook al een job nog voor ze afstudeert in juni. 90% tegen het einde van jaar.

Volgende week start Navingo Career Event

Op 27 en 28 oktober 2020 presenteren werkgevers en bedrijven uit de maritieme, offshore en energie sector zich tijdens het online Navingo Career Event. Het programma kan virtueel bekeken wor

AI laat ’brein geïnspireerd’ netwerk snel bijleren

Onderzoekers van de Nederlandse Universiteit Twente laten een ongeordend netwerk patronen, zoals handschriften, herkennen door het aan te sluiten op een diep-lerend neuraal netwerk.

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners