Bluswatersystemen waarop gerekend kan worden - advertorial

Technisch nieuws 24/10/2019 10:36:15

Kenbri zet voor een optimale klantenondersteuning in op drie pijlers: goede duurzame producten, onderbouwd technisch advies en deskundig onderhoud, met verregaande flexibiliteit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vegapuls C 11 zorgt voor betrouwbare meting

Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

Primeur: staalproductie met mix methaan en groene waterstof

Ontwikkeling metamaterialen met meerdere bijzondere eigenschappen

Blockchainoplossing voor traceerbaarheid van kobalt uitvoerig getest

Chemische reacties op de micrometerschaal zichtbaar gemaakt

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Kenbri heeft sinds zijn ontstaan in 1983, in de loop der jaren een bijzonder representatieve klantenportfolio en dito referentielijst weten op te bouwen. TOTAL Raffinaderij Antwerpen is er daar één van.

Vanuit noodzakelijke kwaliteitsbehoeftes voor de componenten van hun bluswaternet, en omdat de op twee na grootste raffinaderij van Europa namelijk geen compromissen sluit op vlak van veiligheid, ging ze daarom te rade bij Kenbri, en dit in functie van een betere/duurzamere oplossing dewelke ze vonden in de vorm van de voornamelijk ‘Made in USA’ materialen, die uniek door Kenbri in de markt worden gezet.

Kenbri is namelijk (onder meer) exclusief verdeler van Kennedy/CLOW/M&H, alle deel uitmakend van de McWane Group (OEM), een wereldspeler op het gebied van nodulair gietijzer (ductiel) materialen.

Robuuste kwaliteit
“Het gaat er bij brandbeveiliging voornamelijk om, dat alle onderdelen van een bluswatersysteem, hydranten, schuifafsluiters, terugslagkleppen … stuk voor stuk duurzaam moeten zijn, om zodoende te kunnen presteren wanneer het nodig is. En dat vraagt om robuuste kwaliteit en technisch integere materiaalspecs”, volgens Kenbri.

“Bovendien zorgt degelijk duurzaam materiaal ook voor een lage COO (Cost Of Ownership), waardoor de initiële investering zich op termijn makkelijk terugverdient. Dat is ten andere de rode draad doorheen de Kenbri materiaalportfolio, waarin onder meer Kennedy Valve (hydranten en diverse types afsluiters), en verder ook Akron (monitoren en nozzles), Angus Fire (slangen en SVM) en Fomtec (blusschuim) exclusief vertegenwoordigd zijn.Technisch advies onontbeerlijk
“Goede producten zijn echter maar een deel van het werk. Brandbeveiliging vraagt daarnaast om goed technisch onderbouwd advies, om zodoende de veiligheid van mensen, installaties en het milieu te garanderen. We hebben niet de ambitie om de grootste te worden, maar we willen wel de beste zijn in het zoeken naar duurzame, integere, en ‘fit-for-purpose’ oplossingen. Een bluswatersysteem is immers een complex geheel, waarin alle schakels van de ketting compatibel met elkaar moeten zijn, en dat finaal in functie van mogelijke branden die dienen te worden geblust.”

Ook andere utility toepassingen voor TOTAL Antwerpen
Dat ze bij Kenbri doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, is ook TOTAL Raffinaderij Antwerpen (TRA) niet ontgaan. Daarom doet deze laatste dan ook steeds meer een beroep op de diensten van Kenbri, en naast de materialen voor bluswaterleidingen, heeft het bedrijf uit Beveren voor een koelwaterrenovatieproject dat momenteel ‘in de steigers staat’, een wel heel representatieve bestelling van TRA mogen ontvangen, met onder meer een 48” Kennedy schuifafsluiter.

Deze afsluiter heeft een totale hoogte van +/- 4 m, en een gewicht van bijna 8 ton. Aangezien deze klep horizontaal plat wordt ingebouwd, is het gewicht van de schuif/wedge zo zwaar, dat de manuele bediening praktisch niet éénvoudig is. Daarom dat het specifiek toepassen van ‘Tracks, rollers & scrapers’ een veel vlottere manipulatie van de kleppen garandeert. <<

info@kenbri.be - www.kenbri.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners