Bluswatersystemen waarop gerekend kan worden - advertorial

Technisch nieuws 24/10/2019 10:36:15

Kenbri zet voor een optimale klantenondersteuning in op drie pijlers: goede duurzame producten, onderbouwd technisch advies en deskundig onderhoud, met verregaande flexibiliteit.

Lees hieronder verder   
Verwant

Tumar overgenomen door Wilo

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Markus Steilemann wordt voorzitter van PlasticsEurope

‘Nano-zaklamp’ onthult ultrasnelle biochemische reacties

Onderzoekers creëren nieuwe snelheidsgevoelige mechanische metamaterialen

Atlas Copco verankert zich in Wilrijk met nieuwe investeringen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(12/8) Digitalisering binnenvaart voor meer efficiëntie en veiligheid

(11/8) Forcit en Holst Centre ontwikkelen prototype van slim gelaatsmaker

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Kenbri heeft sinds zijn ontstaan in 1983, in de loop der jaren een bijzonder representatieve klantenportfolio en dito referentielijst weten op te bouwen. TOTAL Raffinaderij Antwerpen is er daar één van.

Vanuit noodzakelijke kwaliteitsbehoeftes voor de componenten van hun bluswaternet, en omdat de op twee na grootste raffinaderij van Europa namelijk geen compromissen sluit op vlak van veiligheid, ging ze daarom te rade bij Kenbri, en dit in functie van een betere/duurzamere oplossing dewelke ze vonden in de vorm van de voornamelijk ‘Made in USA’ materialen, die uniek door Kenbri in de markt worden gezet.

Kenbri is namelijk (onder meer) exclusief verdeler van Kennedy/CLOW/M&H, alle deel uitmakend van de McWane Group (OEM), een wereldspeler op het gebied van nodulair gietijzer (ductiel) materialen.

Robuuste kwaliteit
“Het gaat er bij brandbeveiliging voornamelijk om, dat alle onderdelen van een bluswatersysteem, hydranten, schuifafsluiters, terugslagkleppen … stuk voor stuk duurzaam moeten zijn, om zodoende te kunnen presteren wanneer het nodig is. En dat vraagt om robuuste kwaliteit en technisch integere materiaalspecs”, volgens Kenbri.

“Bovendien zorgt degelijk duurzaam materiaal ook voor een lage COO (Cost Of Ownership), waardoor de initiële investering zich op termijn makkelijk terugverdient. Dat is ten andere de rode draad doorheen de Kenbri materiaalportfolio, waarin onder meer Kennedy Valve (hydranten en diverse types afsluiters), en verder ook Akron (monitoren en nozzles), Angus Fire (slangen en SVM) en Fomtec (blusschuim) exclusief vertegenwoordigd zijn.Technisch advies onontbeerlijk
“Goede producten zijn echter maar een deel van het werk. Brandbeveiliging vraagt daarnaast om goed technisch onderbouwd advies, om zodoende de veiligheid van mensen, installaties en het milieu te garanderen. We hebben niet de ambitie om de grootste te worden, maar we willen wel de beste zijn in het zoeken naar duurzame, integere, en ‘fit-for-purpose’ oplossingen. Een bluswatersysteem is immers een complex geheel, waarin alle schakels van de ketting compatibel met elkaar moeten zijn, en dat finaal in functie van mogelijke branden die dienen te worden geblust.”

Ook andere utility toepassingen voor TOTAL Antwerpen
Dat ze bij Kenbri doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen, is ook TOTAL Raffinaderij Antwerpen (TRA) niet ontgaan. Daarom doet deze laatste dan ook steeds meer een beroep op de diensten van Kenbri, en naast de materialen voor bluswaterleidingen, heeft het bedrijf uit Beveren voor een koelwaterrenovatieproject dat momenteel ‘in de steigers staat’, een wel heel representatieve bestelling van TRA mogen ontvangen, met onder meer een 48” Kennedy schuifafsluiter.

Deze afsluiter heeft een totale hoogte van +/- 4 m, en een gewicht van bijna 8 ton. Aangezien deze klep horizontaal plat wordt ingebouwd, is het gewicht van de schuif/wedge zo zwaar, dat de manuele bediening praktisch niet éénvoudig is. Daarom dat het specifiek toepassen van ‘Tracks, rollers & scrapers’ een veel vlottere manipulatie van de kleppen garandeert. <<

info@kenbri.be - www.kenbri.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers en Air Products hebben een strategische overeenkomst getekend rond samenwerking en de ontwikkeling van projecten voor de levering van groene waterstof.

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

In het PhairywinD project biedt een sterk academisch team ondersteuning op gebied van de laatste technologische trends, de wetenschappelijke vooruitgang en innovatieve ideeën aanreiken.

Hoe ver kan je productiesystemen neerschalen? - column

Machines en andere productiemiddelen worden steeds compacter om materiaalverbruik te minimaliseren en kosten te besparen. Maar in hoeverre kan je individuele functies samenbrengen?

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners