Nieuw centrum voor temperatuurgevoelig vrachtvervoer op Brussels Airport

Bedrijfsnieuws 24/10/2019 14:54:31

Swissport International heeft 's werelds meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van dit bedrijf geopend voor het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Belfius en Lab Box investeren 7 miljoen euro in Skipr

Efficiëntere scheepvaartbegeleiding en planning in Antwerpse Haven

Internationaal consortium lanceert project rond logistiek van de toekomst

Realistisch geautomatiseerde logistiek voor uw productieomgeving

6 genomineerden voor Leeuw van de Export 2020 bekend gemaakt

Project rond efficiëntere ophaling van stedelijk bedrijfsafval

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe faciliteit biedt 3.620 m² geconditioneerde opslagruimte, waardoor klanten voortaan beschikken over een end-to-end cool chain. Eenmaal voltooid zal het vrachtcomplex ongeveer 25.000 m² magazijnruimte hebben.

De faciliteit is het meest geavanceerde geconditioneerde magazijn van het bedrijf wereldwijd. Het ligt naast het bestaande luchtvrachtmagazijn van Swissport in het noordwesten van de luchthaven in de Belgische hoofdstad en is gewijd aan de afhandeling van farmaceutische zendingen.

“De nieuwe installatie stelt ons in staat om een naadloze service aan te bieden van de vrachtwagens tot aan het vrachtruim van de vliegtuigen”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa bij Swissport International.

"Het Swissport Pharma Center op Brussels Airport zal een sleutelrol spelen in ons groeiend wereldwijde netwerk van temperatuurgecontroleerde magazijnen.”

Een ruimte van 2.620 m² in het centrum is beschikbaar voor zendingen die een omgevingstemperatuur tussen +15°C en +25°C vereisen. Dit is drie keer de oppervlakte die voorheen beschikbaar was voor dit type zending. Nog eens 1.000 m² ruimte is beschikbaar met een gecontroleerde temperatuur tussen +2°C en +8°C.

De faciliteit is uitgerust met acht laadkades voor vrachtwagens, waardoor een volledig geconditioneerd transport van containers en pallets naar het magazijn mogelijk is, ongeacht de buitentemperatuur.

Het nieuwe, geautomatiseerde ‘material handling system’ met 432 stockageposities en zwenkplatformen (caster decks) zorgen samen, met bijbehorende vorkliften en pallettrucks, voor een efficiënte en veilige afhandeling.

Swissport kan klanten nu een end-to-end cool chain aanbieden van de levering in het magazijn tot het moment dat de vracht in het vliegtuig wordt geladen. << (Lydia Heida) (foto: Swissport)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners