Siemens’ interactief innovatiecentrum helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 28/10/2019 9:32:42

Vorige week heropende Siemens zijn vernieuwde Concept Center 4 Industries (CC4I) in Huizingen. Dit interactieve belevingscentrum biedt oplossingen voor digitaliseringstrajecten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eindassemblagelijn Duitse autobouwer geoptimaliseerd

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde interactieve belevingscentrum moet bedrijven uit de maak- en procesindustrie ondersteunen bij hun digitale transformatie aan de hand van tastbare prototypes en hun virtuele kopie (digital twin).

Op die manier beantwoordt en anticipeert Siemens op de toenemende marktvraag voor concreet implementeerbare oplossingen voor digitaliseringstrajecten. Dit gebeurt via een zogenaamde “holistic digitalisation approach”.

Nadat een (potentiële) klant zijn uitdaging heeft omschreven, wordt het project volledig digitaal uitgewerkt op een 35 m² groot touchscreen op de achter- en zijwanden (tot nog toe moest dit via “try and error” met reële materialen en machines gebeuren).

Deze digital twin kan gekoppeld worden aan de fysieke machine. Zo kunnen bijvoorbeeld alle bewerkingen voor de productie van een afgewerkt product op de fysieke machine gebeuren zonder dat een product effectief gemaakt wordt, terwijl in de digital twin het product wel gemaakt wordt.

Deze innovatieve manier van productontwikkeling zorgt voor een hogere productiviteit, meer efficiëntie, een kleinere ecologische afdruk, snellere implementaties van nieuwigheden, flexibiliteit, veiligheid, enz …

Gemiddeld neemt een klantensessie een halve werkdag in beslag en verwacht wordt dat een 300 à 400 klanten per jaar hiervan gebruik zullen maken.

Dit belevingscentrum is geen marketing tool, maar een werkplek waar technologie op maat van en samen met de klant wordt ontwikkeld. Het verbreedt ook het spectrum waarin Siemens actief wil zijn. In de maakindustrie is het al prominent aanwezig, maar in de procesindustrie kan nog heel wat progressie gemaakt worden.

Dit concept center is trouwens volledig door de Belgische staf ontwikkeld en is wereldwijd uniek in zijn soort. << (PVDK) (foto: Siemens)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Tumar overgenomen door Wilo

De aandeelhouders van Tumar, leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector, hebben besloten hun familiebedrijf te verkopen aan Wilo.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners