Siemens’ interactief innovatiecentrum helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 28/10/2019 9:32:42

Vorige week heropende Siemens zijn vernieuwde Concept Center 4 Industries (CC4I) in Huizingen. Dit interactieve belevingscentrum biedt oplossingen voor digitaliseringstrajecten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Radar is de betere ultrasoon

Accelerator Start it @KBC verwelkomt recordaantal ondernemers

Rittal introduceert nieuwe kunststof kasten AX

Kortrijks Circular Materials Center geopend

Winnaars Techni-Mat awards gekend

Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde interactieve belevingscentrum moet bedrijven uit de maak- en procesindustrie ondersteunen bij hun digitale transformatie aan de hand van tastbare prototypes en hun virtuele kopie (digital twin).

Op die manier beantwoordt en anticipeert Siemens op de toenemende marktvraag voor concreet implementeerbare oplossingen voor digitaliseringstrajecten. Dit gebeurt via een zogenaamde “holistic digitalisation approach”.

Nadat een (potentiële) klant zijn uitdaging heeft omschreven, wordt het project volledig digitaal uitgewerkt op een 35 m² groot touchscreen op de achter- en zijwanden (tot nog toe moest dit via “try and error” met reële materialen en machines gebeuren).

Deze digital twin kan gekoppeld worden aan de fysieke machine. Zo kunnen bijvoorbeeld alle bewerkingen voor de productie van een afgewerkt product op de fysieke machine gebeuren zonder dat een product effectief gemaakt wordt, terwijl in de digital twin het product wel gemaakt wordt.

Deze innovatieve manier van productontwikkeling zorgt voor een hogere productiviteit, meer efficiëntie, een kleinere ecologische afdruk, snellere implementaties van nieuwigheden, flexibiliteit, veiligheid, enz …

Gemiddeld neemt een klantensessie een halve werkdag in beslag en verwacht wordt dat een 300 à 400 klanten per jaar hiervan gebruik zullen maken.

Dit belevingscentrum is geen marketing tool, maar een werkplek waar technologie op maat van en samen met de klant wordt ontwikkeld. Het verbreedt ook het spectrum waarin Siemens actief wil zijn. In de maakindustrie is het al prominent aanwezig, maar in de procesindustrie kan nog heel wat progressie gemaakt worden.

Dit concept center is trouwens volledig door de Belgische staf ontwikkeld en is wereldwijd uniek in zijn soort. << (PVDK) (foto: Siemens)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners