Siemens’ interactief innovatiecentrum helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 28/10/2019 9:32:42

Vorige week heropende Siemens zijn vernieuwde Concept Center 4 Industries (CC4I) in Huizingen. Dit interactieve belevingscentrum biedt oplossingen voor digitaliseringstrajecten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Nieuwe LAPP catalogus editie 2020-21

Engineeringnet Magazine 151 is onlangs verschenen

Wereldprimeur: IO-Link master met PROFINET S2 systeemredundantie

Imec/UGent spin-off start productie social distancing wearable

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

(23/6) Colruyt Group ontwikkelt unieke Vertical Farm

(23/6) VIL-project toont weg naar circulaire logistiek in textielsector

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde interactieve belevingscentrum moet bedrijven uit de maak- en procesindustrie ondersteunen bij hun digitale transformatie aan de hand van tastbare prototypes en hun virtuele kopie (digital twin).

Op die manier beantwoordt en anticipeert Siemens op de toenemende marktvraag voor concreet implementeerbare oplossingen voor digitaliseringstrajecten. Dit gebeurt via een zogenaamde “holistic digitalisation approach”.

Nadat een (potentiële) klant zijn uitdaging heeft omschreven, wordt het project volledig digitaal uitgewerkt op een 35 m² groot touchscreen op de achter- en zijwanden (tot nog toe moest dit via “try and error” met reële materialen en machines gebeuren).

Deze digital twin kan gekoppeld worden aan de fysieke machine. Zo kunnen bijvoorbeeld alle bewerkingen voor de productie van een afgewerkt product op de fysieke machine gebeuren zonder dat een product effectief gemaakt wordt, terwijl in de digital twin het product wel gemaakt wordt.

Deze innovatieve manier van productontwikkeling zorgt voor een hogere productiviteit, meer efficiëntie, een kleinere ecologische afdruk, snellere implementaties van nieuwigheden, flexibiliteit, veiligheid, enz …

Gemiddeld neemt een klantensessie een halve werkdag in beslag en verwacht wordt dat een 300 à 400 klanten per jaar hiervan gebruik zullen maken.

Dit belevingscentrum is geen marketing tool, maar een werkplek waar technologie op maat van en samen met de klant wordt ontwikkeld. Het verbreedt ook het spectrum waarin Siemens actief wil zijn. In de maakindustrie is het al prominent aanwezig, maar in de procesindustrie kan nog heel wat progressie gemaakt worden.

Dit concept center is trouwens volledig door de Belgische staf ontwikkeld en is wereldwijd uniek in zijn soort. << (PVDK) (foto: Siemens)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Door stijgende energieprijzen en strenge normeringen neemt de wereldwijde vraag naar energiezuinige motoren steeds meer toe. Lapp is de eerste kabelfabrikant om one cable solutions te leveren.

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

VK Architects & Engineers heeft onlangs het Luxemburgse ingenieursbureau Betic overgenomen. Hiermee krijgen hun internationale groeiambities steeds meer vorm.

Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Het Vlaams-Nederlandse Interregproject SUNOVATE ontwikkelt en integreert infrarood-licht regulerende, gepigmenteerde polymeerfolies in zonnepanelen en ramen.

Kunstmatige huid laat robots zweten

TU Eindhoven ontwikkelt een coating die actief en herhaaldelijk stoffen kan afgeven en opnemen onder invloed van radiogolven, voor onder meer genezen van wonden, robots en Virtual Reality.

Markus Steilemann wordt voorzitter van PlasticsEurope

Covestro CEO Markus Steilemann (50) is de nieuwe voorzitter van PlasticsEurope, de vereniging van kunststofproducenten in Europa. Hij volgt Javier Constante van Dow Chemical op.

Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners