RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link voor eenvoudigere identificatie - techniek

Technisch nieuws 28/10/2019 11:41:33

De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs maken identificatie nog eenvoudiger voor toepassingen waar een groot aantal identificatiepunten vereist is.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eindassemblagelijn Duitse autobouwer geoptimaliseerd

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe HF RFID lees-/schrijfkoppen zijn voorzien van een IO-Link-interface voor eenvoudige integratie via een punt-tot-punt-verbinding en werken met gelijk welke IO-Link-master. Met deze nieuwe producten zet Pepperl+Fuchs een stap verder naar een flexibele en moderne systeemintegratie.

Gefaciliteerde verwerking
De RFID lees-/schrijfkoppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende behuizingen met een compact en robuust design voor toepassingen in zware, industriële omgevingen. Naast de verbinding met de beproefde evaluatie-eenheden van de IDENTControl-familie ondersteunen de nieuwe lees-/schrijfkoppen de snelle, open en toekomstbestendige IO-Link-standaard V1.1.

De nieuwe lees-/schrijfkoppen zijn gebruiksvriendelijk en bieden maximale flexibiliteit in toepassingsoplossingen. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee gebruiksmodes die speciaal werden ontwikkeld voor eenvoudige en ingewikkelde toepassingen:

  • EASY MODE zorgt voor een eenvoudige indienstname via plug-and-play zonder bijkomend programmeringswerk. De automatische startfunctie is ideaal voor onervaren RFID-gebruikers of voor eenvoudige identificeringstaken met kleine hoeveelheden data. Deze vereisen geen functieblok en de implementering is ongecompliceerd.
  • EXPERT MODE is een oplossing voor hoogperformante gegevenstoegang via een TCP-handshake. Aangepaste functieblokken en gebruikshandleidingen zijn beschikbaar voor download.

Klaar voor de slimme fabriek
De lees-/schrijfkoppen zijn eenvoudig te integreren in bestaande installaties via punt-tot-punt-verbinding naar gelijk welke IO-Link-master. Als onderdeel van haar productassortiment veldbusmodules biedt Pepperl+Fuchs aanverwante ethernet IO-modules met ingebouwde IO-Link-master voor een optimale verbinding en end-to-end-parametrering.

Naast de multiprotocolondersteuning voor de traditionele, hiërarchische veldbusverbinding (m.a.w. de communicatie tussen PLC en veldapparatuur) voorziet de ingebouwde IO-Link-master met 8 poorten de nieuwe ethernet IO-modules van niveau-overkoepelende connectiviteit voor communicatiestructuren, in de zin van Industrie 4.0.

Een maximum van acht RFID lees-/schrijfkoppen met IO-Link-capaciteit kunnen op deze manier worden aangesloten. Dit leidt tot maximale efficiëntie en beperkte channel-kosten.

De voornaamste kenmerken van de nieuwe RFID lees-/schrijfkoppen:

  • Gestandaardiseerde IO-Link-interface ontsluit het potentieel van Industrie 4.0
  • EASY MODE beperkt complexiteit zonder aan prestatievermogen in te boeten
  • Systeemstandaardisering met multiprotocolondersteuning naar de meest courante bussystemen
  • Flexibele en efficiënte oplossing laat toe lees-/schrijfkoppen met IO-Link te combineren met andere toestellen op ethernet IO-Link-master
  • Volledig systeem van één fabrikant: lees-/schrijfkoppen, tags en ethernet IO-Link-master


Voor meer informatie:
Pepperl+Fuchs N.V.
Metropoolstraat 11 - B-2900 Schoten
T: +32 3 644 25 00 - www.pepperl-fuchs.com - info@be.pepperl-fuchs.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners