essenscia wint opnieuw Europese Responsible Care Award

Economie 28/10/2019 12:29:17

essenscia kreeg de prijs voor het e-ECD-project, een initiatief dat het reinigingsproces van tankwagens digitaliseert en zo voor meer veiligheid en efficiëntie zorgt in de logistieke keten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Tumar overgenomen door Wilo

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Markus Steilemann wordt voorzitter van PlasticsEurope

‘Nano-zaklamp’ onthult ultrasnelle biochemische reacties

Onderzoekers creëren nieuwe snelheidsgevoelige mechanische metamaterialen

Atlas Copco verankert zich in Wilrijk met nieuwe investeringen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met de jaarlijkse Responsible Care Award bekroont de Europese chemiefederatie Cefic initiatieven die de veiligheid, gezondheid en milieuzorg in de Europese chemiesector bevorderen.

In de categorie van de nationale chemiefederaties kwam essenscia voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus, ditmaal met een uniek project voor de digitale informatie-uitwisseling over de reiniging van tankwagens met chemische producten.

In de chemiesector worden vaak tankwagens gebruikt voor het transport van chemische producten. Bij elke stap in het logistiek proces moet een speciaal document opgemaakt worden (een ECD of EFTCO Cleaning Document) met nauwkeurige informatie over de inhoud, de schoonmaak en het transport van de betrokken tankwagen. Jaarlijks gaat het om zowat 3 miljoen papieren documenten.

In 2015 nam essenscia het initiatief om dit proces te digitaliseren, samen met EFTCO (European Federation of Tank Cleaning Organisations) en ECTA (European Chemical Transport Association). Hiervoor was een nauwe samenwerking nodig tussen chemiebedrijven, transportondernemingen en dienstverleners uit de sector van de tank cleaning.

Er werd ook een beveiligd digitaal platform uitgebouwd. Daarvoor werd vorig jaar ECLIC opgericht, de European Chemical Logistics Information Council, die het systeem als een onafhankelijke partner beheert.

Na een succesvolle testfase met een twintigtal bedrijven vorig najaar is het systeem vandaag volledig operationeel en klaar om in heel Europa toegepast te worden. Momenteel zijn er ongeveer 150 geregistreerde gebruikers in België, Nederland en Duitsland.

Op termijn zou het digitale e-ECD-document de standaard moeten worden in gans Europa waarbij gemikt wordt op zo’n 600 deelnemende bedrijven. De Europese chemiefederatie Cefic steunt deze ambitie. << (Guy Leysen) (foto: essenscia)

Dit waren de andere award-winnaars
Solvay - Chemical Safety Award, Kemira Oyj - Environmental Responsibility Award en Neste Oyj - Sustainable Workplace Award.Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners