• 29/10/2019

Nieuwe Aflex slangen verhogen de productie

Deze Aflex slangen werden ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van farmaceutische en chemische industrie. Ze zorgen voor een contaminatievrije en veilige overdracht van procesvloeistoffen.

Trefwoorden: #Aflex, #slangen, #Watson Marlow, #WMFTG

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Boryung Pharmaceutical Korea, een farmaceutisch bedrijf in Zuid-Korea, heeft zijn productiviteit een aanzienlijke boost kunnen geven dankzij de Aflex slangen van de Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG). De Aflex Pharmaline N-slangen worden gebruikt voor de productie van Gelfos, de toonaangevende maagzuurremmer in Korea, China en Taiwan

Het in 1963 opgerichte Boryung Pharma heeft zijn hoofdkantoor in Seoul en exporteert momenteel naar 50 landen op 6 continenten. Het bedrijf produceert cardiovasculaire producten, antibiotica, producten tegen kanker, aminozuren en cosmetica en gastro-intestinale producten. Gelfos is een van hun bekendste merken.

Geen vervuiling
Tijdens de productie van Gelfos worden vloeibare chemicaliën overgedragen tussen roestvrijstalen leidingen. Vroeger gebruikte Boryung Pharm hiervoor siliconenslangen. Deze raakten echter verontreinigd door de vloeistof en veroorzaakten verkleuring. De Aflex Pharmaline N-slang bood een oplossing voor dit probleem. Deze slang heeft een PTFE-voering die bestand is tegen chemische verontreiniging.

Verhoogde flexibiliteit
Een ander probleem tijdens het proces van de overdracht van de vloeistof, was dat de slangen moesten worden aan- en losgekoppeld op verschillende aansluitingen. Hierdoor kunnen de siliconenslangen knikken en beschadigd raken, vooral aan het uiteinde van de slang bij de koppeling.

De Aflex Pharmaline N-slang is voorzien van een wapening uit staaldraad van roestvast staal 316. Hierdoor is de slang bijzonder flexibel, maar ook bestand tegen knikken. Hierdoor kan veelvuldig van aansluiting worden gewisseld, zonder dat daarbij de slang wordt beschadigd.

Een uniek design
De Aflex Pharmaline N-slang maakt deel uit van een serie speciale slangen. Deze slangen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van farmaceutische en chemische fabrieken. Die streven naar contaminatievrije en veilige overdracht van procesvloeistoffen.

De slangen zijn gemaakt van PTFE (polytetrafluoretheen), een materiaal met een uitzonderlijke bestendigheid tegen chemicaliën, en kunnen gebruikt worden bij temperaturen tot 260 ºC. PTFE heeft de unieke eigenschap dat niets aan het oppervlak blijft kleven. Hierdoor is het materiaal zelfreinigend.

Aflex slangen hebben een uitstekend chemische bestendigheid en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast hebben ze een zeer gladde doorlaat, waardoor ze een contaminatie vrije snelle vloeistofstroom mogelijk maken. De slangen presteren even goed bij hoge temperaturen als onder volledig vacuüm en ze bieden een flexibiliteit en knikbestendigheid die geen enkel ander type slang kan evenaren.

Doordat Boryung Pharma nu de Aflex slangen gebruikt, kunnen ze hun vloeistoffen transporteren zonder vervuiling en kunnen ze van aansluiting wisselen zonder de slangen te beschadigen. Ze hoeven de productie van Gelfos niet meer stil te leggen wat hun productieproces aanzienlijk efficiënter maakt.


Voor meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57
info.be@wmftg.com - http://wmftg.be

Lees méér over: Watson Marlow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.