Primeur: Agoria lanceert online cursus over artificiële intelligentie

opleiding 30/10/2019 14:11:24

Agoria lanceerde zijn gratis online cursus over artificiële intelligentie voor bedrijven en werknemers op Brussels Airport, dat artificiële intelligentie ten behoeve van de passagiers inzet.

Lees hieronder verder   
Verwant

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Ma-na-Ma’s boosten West-Vlaams hoger onderwijs

Interactieve app rond chemie en circulaire economie voor STEM-studenten

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD Cup (+video)

Volwaardige online cursussen met certificaat

1,8 miljoen euro vers kapitaal voor MobieTrain

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens deze online cursus worden in minder dan vier uur tijd de basisprincipes van artificiële intelligentie uitgelegd, worden de zakelijke mogelijkheden van artificiële intelligentie blootgelegd en krijgt men praktische begeleiding om met AI van start te gaan.

Danny Goderis, manager Digital bij Agoria: “Met deze online cursus wil Agoria het gebruik van artificiële intelligentie in de Belgische industrie versnellen, door in de eerste plaats in te zetten op het verhogen van de digitale kennis van alle werknemers.”

Het online platform werd voorgesteld op Brussels Airport, waar structureel geïnvesteerd wordt in artificiële intelligentie (AI) en waar dit nu al gebruikt wordt om het verblijf van passagiers op de luchthaven comfortabeler te maken. Het werkte hiervoor onder meer samen met de start-up Radix.

Davio Larnout, CEO van Radix: “AI heeft een groot potentieel voor heel wat bedrijven. De impact van AI op intellectuele taken is vergelijkbaar met die van elektriciteit op manuele taken. Voor Brussels Airport ontwikkelden we modellen om passagiersstromen te voorspellen. Deze inzichten worden ook gedeeld met de partners van de luchthaven zodat iedereen er zijn voordeel uit kan halen voor een efficiënte organisatie van het werk.”

Goderis: “AI biedt nu al heel wat zakelijke opportuniteiten aan bedrijven in verschillende sectoren zoals gezondheidszorg, energie, productie en dergelijke. Daarom creëerden we deze open online cursus, die mensen in hun eigen tempo kunnen volgen.”

Meer dan twintig bedrijven hebben deelgenomen aan de creatie van deze online cursus. Zowel grote bedrijven zoals Microsoft, IBM, Brussels Airport Company en Proximus, als kleinere start- en schaalbedrijven zoals Faktion, In The Pocket, Froomle, Radix en Reimagine.

De cursus bevat ook meer dan dertig voorbeelden van concrete toepassingen, om bedrijven zoveel mogelijk inspiratie te bieden. << (Guy Leysen) (foto: tampatra - 123RF)


Leestip
Link naar deze gratis online cursus

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners