Luchthaven Charleroi past Smart Parking en Crowd Monitoring toe

Bedrijfsnieuws 31/10/2019 15:01:28

Het partnerschap tussen Telenet en Brussels South Charleroi Airport werpt al zijn vruchten af met nieuwe diensten voor reizigers via een app en digitaal platform.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

Pascal Fiévez wordt nieuwe CEO van Civadis

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het wifi-netwerk is in de afgelopen periode veel krachtiger gemaakt door Telenet en nu lanceren de twee bedrijven Smart Parking en Crowd Monitoring.

De voorbije maanden installeerde Telenet op een eerste lot van 500 plaatsen in parking P1 intelligente sensoren, gelinkt aan een camera en verbonden met het glasvezelnetwerk.

Op basis van de resultaten van dit experiment zullen Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet beslissen over de uitbreiding naar andere parkings van de luchthaven.

De reiziger kan nu vluchtinformatie en informatie over het traject van thuis naar de luchthaven ontvangen via de app CRL Airport.

Ook kan de reiziger op het moment van reserveren de nummerplaat van zijn voertuig invoeren. De geregistreerde nummerplaat wordt vervolgens herkend bij aankomst waardoor de slagbomen opengaan en de passagier een vrije parkeerplek krijgt.

In de toekomst kan de reiziger het voertuig controleren tijdens zijn verblijf dankzij een systeem van videobewaking.

Bij terugkeer helpt de app de reiziger om zijn voertuig snel terug te vinden. De reiziger kan daarna naar buiten rijden zonder te moeten aanschuiven aan de betaalautomaten.

Crowd monitoring houdt in dat de reiziger via de app CRL Airport en op basis van wifi- en Bluetooth-gegevens wordt begeleid tijdens de verschillende fases van zijn parcours binnen de terminal.

Indien nodig krijgt de reiziger berichten die zijn traject gemakkelijker kunnen maken en worden ook kortingen aangeboden in de shops van de luchthaven.

Dit betreft een dienst à la carte die de reiziger, naargelang de plaats waar hij zich bevindt, de mogelijkheid biedt om te profiteren van voorzieningen zonder zich druk te moeten maken over zijn vertrek en die ook oplossingen voorstelt indien hij te laat is.

Het nieuwe wifi-netwerk laat ook toe om passagiersstromen, de veiligheid en de organisatie van de luchthaven te optimaliseren. << (Lydia Heida) (foto: Brussels South Charleroi Airport)


Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Lapp introduceert Ölflex Servo one cable solutions

Door stijgende energieprijzen en strenge normeringen neemt de wereldwijde vraag naar energiezuinige motoren steeds meer toe. Lapp is de eerste kabelfabrikant om one cable solutions te leveren.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners