Topjob S rijgklemmen van Wago nu ook met hendel

Hendel openen, geleider invoeren, hendel sluiten. Deze aansluittechniek maakte de serie 221 al tot populair. Nu komt die ook op de rails te staan als variant van Wago’s Topjob S rijgklemmen.

Trefwoorden: #rijgklem, #Topjob S, #Wago

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee kunnen geleiders nu ook in de verdeelkast met de hand aangesloten en weer losgekoppeld worden. Zonder verder gereedschap, dus. Met name bij de veldbedrading profiteert de gebruiker van het intuïtieve en comfortabele gebruik.

De geopende hendel markeert de klempositie heel duidelijk. Dit beperkt het gevaar voor "vergeten" klemposities of een verkeerde aansluiting tot een minimum. Bovendien kan de gebruiker de geleiders met beide handen aansluiten, aangezien de klempositie geen bedieningsgereedschap vergt om die open te houden. Dit maakt in het bijzonder het aansluiten van massieve geleiders met grote doorsneden een stuk eenvoudiger.

De rijgklemmen met hendel van Wago zijn geschikt voor massieve, soepele- en meeraderige geleiders. Deze rijgklemmen beschikken, net als de rijgklemmen Topjob S met bedieningsopening, over Push-in Cage Clamp. Dankzij de geleiderinvoer aan de zijkant bieden de rijgklemmen met hendel de mogelijkheid om massieve geleiders met grote doorsneden eenvoudig aan te sluiten.

Wago biedt deze nieuwe rijgklemmen met hendel eerst aan voor nominale doorsneden van 2,5 mm², 6 mm² en 16 mm². Voedingen met de meest gangbare geleiderdoorsneden komen dus eerst aan bod. Ze zijn als tweedraads en driedraads variant verkrijgbaar. De veldzijde van de rijgklem van Wago is voorzien van een hendel; voor de interne bedrading is er keuze tussen een drukknop of een bedieningsopening.


www.wago.com

Voordelen van de rijgklemmen Topjob S van Wago

  • Eenvoudig en intuïtief aansluiten en loskoppelen met de hand,
  • De hendel geeft duidelijk aan of de klempositie open of gesloten is,
  • Eenvoudig aansluiten van massieve geleiders via de geleiderinvoer aan de zijkant,
  • Nominale doorsneden 2,5 mm², 6 mm² en 16 mm²,
  • Tweedraads en driedraads uitvoe ringen.