Jan De Nul kiest voor 100% hernieuwbare brandstof

Jan De Nul Group zal zijn onderhoudsbaggerwerken in de Benelux uit gaan voeren met 100% hernieuwbare brandstof. Een nieuwe stap om zijn CO2-uitstoot onmiddellijk en aanzienlijk te reduceren.

Trefwoorden: #biobrandstof, #CO2-uitstoot, #Jan De Nul, #onderhoudsbaggerwerken

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Sleephopperzuiger Alexander von Humboldt zal voortaan varen op duurzame hernieuwbare biobrandstof uit gecertificeerde en duurzame afvalstromen.

Het schip zal onderhoudsbaggerwerken uitvoeren in de maritieme toegangswegen, op de Noordzee en in de Vlaamse Zeehavens.

Deze tweede generatie biobrandstof, geleverd door GoodFuels, verlaagt de CO2-uitstoot met minstens 80% en is bovendien zwavelvrij. GoodFuels pionierde in de ontwikkeling, commercialisatie en toelevering van hernieuwbare brandstof in de scheepvaart.

De keuze voor 100% hernieuwbare brandstof kadert binnen ’de ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen van de groep.

In deze context wil Jan De Nul ook samen werken met de Vlaamse overheid om ten laatste in 2022 een minimale CO2-reductieplicht van 15% voor 80% van de onderhoudsbaggercontracten in Vlaanderen in te voeren.

In 2050 wil de Europese Unie 80 tot 95% minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990, waarvan minstens 40% van de vermindering in 2030 een feit moet zijn.