Belgian Boiler Company pakt uit met unieke troeven

Belgian Boiler Company (BBC) verdeelt sinds januari 2019 ook de grotere Bosch warmwaterketels en de oververhit waterketels vanaf 2,5 MW en hoger in de Belgische markt.

Trefwoorden: #Belgian Boiler Company, #Bosch, #warmwaterketel

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - “De distributie van grote warmwaterketels vergt maatwerk net zoals bij stoomketels” zegt managing director Pol Couckuyt bij BBC in Laarne die jaren aan deze deal met Bosch Industriekessel werkte.

Kleinere ketels zijn seriewerk en een pure prijsmarkt maar in de grotere is er ruimte voor toegevoegde waarde. “We zijn ervan overtuigd nu een betere positie in deze markt te verwerven.” Zo kan het bedrijf op gecombineerde projecten voor stoom- én warmwaterketels nu een eigen antwoord bieden.

Het richtte een aparte divisie op om grote installateurs, studiebureaus en exploitanten van grote warmwaterketels aan te spreken. “Anders dan in Frankrijk en Duitsland is de stoomketelmarkt in België voor 90% een ‘directe’ markt. De markt van warmwaterketels loopt in België voor 90% echter indirect, via installateurs, studiebureaus en exploitanten.” De nieuwe divisie brengt zijn markt nu in kaart. Waar staan de ketels en wie doet wat? “In stoomketels is Bosch marktleider. In verwarmingsketels willen wij dat ook worden.”

Unieke troeven
BBC kiest voor een geïntegreerde aanpak. De tijd dat de installateur alleen een ketelcorpus bij de ketelleverancier kocht, is voorbij. De installateur/exploitant wil een totaalconcept. “De ketel, brander, PLC-sturing met mogelijke remote control, beveiligingsapparatuur, condensors, economisers… Wij verzorgen het totaalpakket op maat van de klant”, zegt Couckuyt die stelt dat zo’n geheelbenadering én de begeleiding van de installateur of het studiebureau het verschil maakt.

Voorts energierecuperatiesystemen zoals economizers en condensors om de hoogste efficiëntiewinst te behalen, zelfs met 100% doorstroming van de economiser of condensor. Die economizer monteert BBC voor. Plaatswinst en snellere installatietijd. Zo ook de regel- en beveiligingsapparatuur. “Onze condensors condenseren de rookgassen om boven de 100% rendement te komen.”

BBC Bosch biedt verwarmingsinstallaties aan tot 19 MW-ketels (met één brander) en tussen 19 MW en 38 MW met een dubbele vuurhaard of twee branders. “We bieden niet alleen warmwaterketels aan (tot 110°C) maar ook oververhit waterketels (tot 190-200°C) onder de PED-richtlijnen voor drukapparatuur. Ook daarin kunnen we beraden.”

Zes eigen techniekers over het volledig Belgisch grondgebied staan mee in voor de geïntegreerde totaalaanpak, de levering, de bekabelingswerken én de opstart. Alles in één hand. Dat maakt het voor de installateur wel heel makkelijk, vooral bij grote en omvattende projecten.

Zestig procent van de storingen blijkt het gevolg van een foute manipulatie door de gebruiker. De geïntegreerde plc-sturing van ketel en periferie (Siemens S7 met visualisatie) kan BBC aan een gebouwenbeheersysteem en aan een MEC-remote systeem koppelen “om vanop afstand in de sturing mee te kijken. Die 24/7 BBC-service kan een enorme besparing betekenen voor de klant.”

“We verhuren ook verwarmingsketels tot 5,5 MW. Met deze geïntegreerde systemen in containers kunnen we de continuïteit verzekeren als een ketelhuis vernieuwd wordt, bijvoorbeeld, en versnellen we grote renovaties.” In het stoomgebeuren maakt verhuur al 25 à 30% van BBC’s omzet. “In verwarmingsketels is nog veel groei mogelijk.”


www.belgianboilercompany.com