• 07/11/2019

Tips voor een betere afstemming tussen onderhoud & safety - whitepaper

Onderhoud en veiligheid zijn moeilijk los van elkaar te zien. Het meeste overzicht krijgt u door onderhoud en veiligheid met elkaar te integreren. Wij vertellen u hier graag meer over.

Trefwoorden: #maintenance CMMS, #onderhoud, #Ultimo

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dat medewerkers veilig kunnen werken is cruciaal. Het risico op ongelukken minimaliseren is het doel. Maar hoe kunnen we dit bewerkstelligen? Nou, dat is vrij eenvoudig. Allereerst is een goede en makkelijk toegankelijke registratie van (bijna-) incidenten belangrijk. En daarbij een strikte naleving van de Arbowetgeving. Ten tweede is het van belang dat uw HSE-beleid up-to-date is.

Een integratie van HSE-gerelateerde werkzaamheden in uw Maintenance Management systeem is hierbij een uitkomst. Dit zal veel gemak en overzicht opleveren. En daarbij zal snel geschakeld kunnen worden tussen knelpunten, waardoor het mogelijk is om snel in te grijpen. Het draagt allemaal bij aan een veiligere werkomgeving voor uw medewerkers. Naast natuurlijk de vereiste nummer één en twee; bewustwording van eventuele gevaren en het hebben van een (pro)-actieve werkhouding

Niet meer overvallen worden door onvoorspelbaarheid
Veel tijd kwijt zijn aan het (ad-hoc) oplossen van storingen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe houdt u tijd over voor andere werkzaamheden? Onder andere door het maken van een periodiek onderhoudsplan. Dit zorgt in combinatie met een nauwkeurigere registratie van onderhoudswerkzaamheden voor minder correctief (ongepland) onderhoud. Onderhoud goed plannen is niet altijd eenvoudig. Maar een feit is dat alleen correctieve onderhoudsmaatregelen uitvoeren niet meer van deze tijd is. Uw assets zijn daar toch veel te waardevol voor? En maximale uptime is voor u belangrijk.

Hoe u uw plannen efficiënter kunt invullen
Uw assets zijn zeker waardevol. En daardoor is alles wat te maken heeft met het onderhoud daarvan super belangrijk. Zo ook de efficiënte van het werk dat daar bij komt kijken. U wilt natuurlijk niet de hele dag bezig zijn met het plannen van werkzaamheden? Dat moet anders kunnen, toch? Met een Maintenance Management systeem zet u belangrijke stappen om uw onderhoudsprogramma’s efficiënter uit te voeren. Maak periodiek onderhoud inzichtelijk. Koppel werkzaamheden aan personeel. Er zijn verschillende planmogelijkheden beschikbaar in een volwassen systeem. Niet alleen om op korte termijn uw werkzaamheden aan te sturen. Maar ook om op langere termijn financiële keuzes te maken.

Doorstromen, maar toch kennis behouden
Met het doorstromen van medewerkers, verdwijnt ook de kennis waarover zij beschikken. Op welke manier behoudt u dan zo veel mogelijk kennis? Met het registreren van onderhoudsinformatie zorgt u voor borging van kennis. Hiermee blijft de kennis over onder andere storingen, de werking van installaties en de onderhoudsgeschiedenis behouden. Ook wanneer er medewerkers met pensioen gaan. Daarnaast kan met gebruik van moderne(re) technieken, zoals Internet of Things, robotica en sensoren meer accurate onderhoudsdata vergaard worden over uw machinepark. Wanneer deze gegevens vastgelegd zijn, zorgt dit voor meer inzicht in uptime. Maar ook in benodigd en te verwachten onderhoud. Het weglekken van kennis wordt hiermee ook drastisch verminderd.

De hulp van Computerized Maintenance Management Software
U kunt het onderhoud en uw veiligheidsfacetten borgen in een Computerized Maintenance Management Software-systeem (CMMS), zodat u deze met elkaar kunt integreren. Hiermee heeft u één centrale kennisbank die voor al uw medewerkers inzichtelijk is. De kennis verdwijnt bijvoorbeeld niet meer bij het zoek raken van een werkmap, formulier of bij het doorstromen van medewerkers. Maar hier blijft het niet bij!

Wilt u weten wat een CMMS voor u in de dagelijkse praktijk kan opleveren?
Download dan het e-book: Effectief Maintenance Management in bits & bytes

Voor meer informatie:
Ultimo Belgium bvba
Mechelen Campus, gebouw A
Schaliënhoevedreef 20 -2800 Mechelen
Tel: +32 (0)15 44 41 44 - Fax: +32 (0)15 44 41 45
info@ultimo.com - www.ultimo.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.