• 08/11/2019

Rittal shelter solutions veroveren de markt

Rittal Belgium vierde onlangs de levering van de 500ste AAC-shelter aan een tevreden klant. De shelters beschermen apparatuur en installaties tegen externe factoren en bieden vele voordelen.

Trefwoorden: #Rittal, #shelter, #shelter solutions

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Shelters beschermen installaties of apparatuur tegen klimaatveranderingen (zon, warmte, regen, koude …), stof, diefstal en vandalisme.

Ze zijn in veel gevallen noodzakelijk om de goede werking van de installatie of de apparatuur te kunnen garanderen. In principe kan een shelter overal geplaatst worden. Indien gewenst wordt hij door Rittal aangepast aan de klimatologische omstandigheden aan de hand van ventilatiesystemen, warmtewisselaars, koelunits, controle op luchtvochtigheid, enz.

Het voordeel van een shelter is dat deze volledig kan worden bestukt en uitgetest in de werkplaats, om hem nadien ter plaatse te brengen. Men hoeft hem dan nog enkel aan te sluiten.

AAC-shelters
De AAC-shelters van Rittal bestaan uit twee compartimenten: een A-compartiment voor laagspanning en sturingen zoals bijvoorbeeld het automatisch remsysteem, assentellers en signalisatie, en een C-compartiment voor het voedingsgedeelte. Ze bieden tal van voordelen:

Ultralicht
AAC-shelters zijn zeer licht, wat betekent dat ze eenvoudig te transporteren en monteren zijn. Met het TB LightSite concept biedt Rittal immers een gamma aan shelteroplossingen die significant lichter zijn dan de klassieke oplossingen met ‘stalen frame’, zonder afbreuk te doen aan de sterkte, stabiliteit of functionaliteit.

Het concept is gebaseerd op sandwichpanelen, bestaande uit de meest geschikte materialen in functie van de toepassing. De binnenkant is vervaardigd uit een montagevriendelijke afwerking, er is een isolerend kernmateriaal en de buitenkant bestaat uit een corrosiebestendige afwerking.

Lange levensduur
Door het gebruik van kwalitatieve materialen hebben de AAC-shelters een levensduur van minstens dertig jaar bij een correct onderhoud.

Inbraakveilig
Met een AAC-shelter is uw apparatuur of installatie goed beveiligd tegen inbraak (WK4-klasse).

Kwalitatief
De kwalitatief hoogstaande shelteroplossing beantwoordt aan de internationale normen voor technische gebouwen en respecteert de milieuregelgevingen.

Knowhow en service
Door haar jarenlange ervaring is Rittal de perfecte partner als het gaat om compleet op maat gemaakte shelteroplossingen. Ze ontwikkelen de shelters in nauwe samenwerking met de klant, rekening houdend met het totale economische pakket.

Ze ondersteunen op het vlak van ontwerp, projectmanagement, logistiek en integratie van verschillende faciliteiten zoals verlichting, elektrische installatie, racks, integratie van kabeldoorvoer, routing, EMC-vereisten, brandbeveiliging, droge blussing, klimatisatie, enz.

Naast dit projectmanagement biedt Rittal tot slot een compleet aanbod van on-site servicemogelijkheden, zoals preventieve onderhoudscontracten. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.