Imec.istart wereldtop in UBI University Business Accelerator ranking

Bedrijfsnieuws 12/11/2019 12:28:04

UBI Global onthulde onlangs op de World Incubation Summit in Qatar hun tweejaarlijkse ranking van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, waarbij Imec.istart in de top 5 staat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Imec/UGent spin-off start productie social distancing wearable

Ontwikkeling zeer nauwkeurige bewegingssystemen op de nanometer

Primeur: succesvolle installatie eerste onderwater Slip Joint

Seek Thermal cameras tonen ook verhoogde lichaams­temperaturen (update)

Oproep aan Europese Deep Tech scaleups voor EIT Digital Challenge 2020

Vier IoT-pijlers om kansen van Industrie 4.0 te benutten - opinie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ranking is gebaseerd op de UBI Global World Benchmark Study, wereldwijd de grootste screening van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, met dit jaar 1.580 deelnemers.

De screening gebeurt aan de hand van een uiteenlopende lijst met ruim 50 parameters die vooral kijken naar de impact op het ecosysteem en de performantie van het programma.

"We blijven ons programma verbeteren om startups optimale begeleiding te bieden,” aldus Sven De Cleyn, imec.istart program manager. "Vorig jaar is een mentorenwerking gelanceerd die het startups makkelijker maakt om in contact te komen met domeinexperten."

"Ook hebben we nieuwe corporate partners verwelkomt en is er nog meer ingezet op het internationalisatietraject van onze startups," stelt De Cleyn.

Sinds de start in 2011, hielp Imec.istart ruim 200 tech startups zich te ontwikkelen tot succesvolle technologiebedrijven in uiteenlopende sectoren. Die startups creëerden meer dan 1.500 voltijdse jobs en haalden ruim 200 miljoen euro vervolgfinanciering op.

De Cleyn: “Bij hun deelname aan het imec.istart programma ontvangen de startups een financiële injectie van 50.000 euro. Tijdens de 12 tot 18 maanden durende begeleiding ondersteunt imec.istart hen bij het zoeken naar vervolgfinanciering."

"Op elke euro geïnvesteerd door imec volgt minstens 20 euro externe financiering. Daarmee blinkt imec.istart uit in vergelijking met andere topacceleratoren wereldwijd.”

Het doel van een business accelerator is om startups uit te laten groeien tot scale-ups. Ontoforce heeft bijvoorbeeld een tweede kantoor in de VS opgericht en Deliverect heeft in het eerste jaar na oprichting al een internationaal team.

Imec.istart trekt ook meer internationale startups aan die een activiteit in Vlaanderen willen opstarten. Ook komen de hun startups op de radar van internationale spelers in hun domein, wat resulteert in een groeiend aantal exits.

Zo werd onlangs nog Piesync, een startup die een oplossing ontwikkelde om data te delen tussen verschillende cloudapplicaties, overgenomen door Hubspot. << (Lydia Heida) (foto: imec)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Lancering digitale marktplaats voor logistieke bedrijven

VIL en Logistics in Wallonia lanceren een nieuwe digitale marktplaats, die logistieke bedrijven toelaat om capaciteit te delen in de huidige onzekere tijden. Logimarket is sinds kort online.

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Technologiefederatie Agoria lanceerde een nieuw programma om bedrijven te helpen bij hun digitalisering. Het project ‘DigiCoach’ krijgt Vlaamse, Waalse en Brusselse ondersteuning.

Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Om dit te realiseren wil de materiaal-fabrikant zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept.

Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

De vraag naar elektrochemische energie­opslag­techno­logieën neemt snel toe. Er is niet alleen veel meer vraag, maar er wordt ook gezocht naar meer duurzame manieren van energie-opslag.

Verschillende data-analyses leiden tot andere resultaten

Wat gebeurt wanneer zeventig teams van onderzoekers dezelfde gegevens analyseren? Studie toont aan dat bevindingen van hersenonderzoek variabel kunnen zijn als gevolg van verschil in keuzes.

Onderzoekers bouwen sensor van slechts 11 atomen

De sensor is in staat om magnetische golven op te vangen en bestaat uit een antenne, een uitleesscherm, een harde schijf, .... Dit onderzoek richt zich op het gedrag van magneetgolven.

Joystick zorgt voor precieze besturing beton­afwerk­machines

Het Luxemburgse bedrijf Topp and Screed bouwt machines die in één dag grote betonnen industriële vloeren leggen, waarbij de joysticks van elobau voor de bediening van deze machines zorgen.

MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners