Lancering proeftuin voor analyseren en uitwerken van productiesoftware

Veel kmo’s willen hun werking optimaliseren via productiesoftware. Het proeftuinevent dat Campus Kortrijk begin december organiseert toont wat dat in de praktijk betekent.

Trefwoorden: #Campus Kortrijk, #Contec, #digitalisering, #Duracell, #Industrial Systems Engineering, #kmo, #MES4SME, #productiesoftware, #productontwerp, #proeftuin, #UGent

Lees verder

Techniek

( Foto: UGent - MES4SME )

ENGINEERINGNET.BE - De Onderzoeksgroep Industrial Systems Engineering (ISyE) van de Campus Kortrijk zette mee de schouders onder de proeftuin MES4SME.

De proeftuin wil een brede groep aan productiebedrijven informeren, adviseren en begeleiden bij het analyseren en uitwerken van een productiesoftware traject.

“We bieden kmo-productiebedrijven de kans om hun noden en uitdagingen aan software aanbieders en integratoren op dit forum kenbaar te maken”, vertelt Johannes Cottyn, professor aan de vakgroep Industriële Systemen en Productontwerp van UGent en projectleider van deze proeftuin. “Dit kan via een korte pitch van 5 minuten over de huidige uitdagingen bij de zoektocht naar digitalisatie ondersteuning.”

Op maandag 9 december organiseert het projectconsortium met verschillende technologiepartners een discussieforum over MES. De kmo’s komen er naast een aantal algemene inzichten en een technologie overzicht meer te weten over industriële succesverhalen.

Het event richt zich tot alle kmo productiebedrijven uit allerhande sectoren die de stap willen zetten naar het invoeren van een MES/productiesoftware. Een van de cases die op 9 december de aandacht krijgen, is die van Contec en Duracell. Duracell Solutions in Heist-op-den-Berg fungeert als verpakkings- en logistiek centrum voor alle AA- en AAA-batterijen voor de Europese en Afrikaanse markt.

Het bedrijf begreep dat het de waaier aan papieren, Excelsheets en andere software moest vervangen worden door een lager aantal geïntegreerde softwarepakketten.

Duracell wilde het personeel op de werkvloer ontlasten, eenvoudiger tijdelijke werkkrachten integreren, een beter zicht krijgen op het productieproces en het aantal softwarelicenties en het bijhorende onderhoud reduceren.

Tijdens het proeftuinevent komt een uitleg over welke stappen er zijn genomen om deze doelen te realiseren, zoals de transitie naar papierloos werken, gebruik van een webapplicatie voor de indeling van jobs en live monitoring van geproduceerd materiaal op defecten.