Phytofar Instituut bekroont onderzoek naar duurzame landbouw

De winnaars van de 10de editie van de Phytofar Instituut Prijzen zijn ULg-Gembloux Agro-Bio Tech, pcfruit en de Universiteit van Namen. Hun onderzoek naar duurzame landbouw wordt beloond.

Trefwoorden: #duurzame landbouw, #onderzoek, #ontwikkeling, #Phytofar Instituut

Lees verder

Nieuws

( Foto: Phytofar Instituut )

ENGINEERINGNET.BE - Het Phytofar Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van een Duurzame Landbouw in België reikte onlangs voor de tiende keer haar tweejaarlijkse prijzen uit aan onderzoeksteams en een doctoraat voor hun innoverend werk.

De winnaars van de wetenschappelijke en de professionele prijs krijgen elk een cheque ter waarde van 7.500 euro. De prijs voor het doctoraatswerk bedraagt 1.500 euro. Dit jaar stuurden 16 teams een project in waarbij ze op zoek gingen naar oplossingen om de Belgische landbouw zo duurzaam mogelijk te maken.

De jury van het Phytofar Instituut selecteerde de winnaars op basis van hun kwaliteit, originaliteit en hun bijdrage aan een duurzame landbouw.

De wetenschappelijke prijs wordt toegekend aan het project “Combinatieteelt van tarwe en wintererwten: een mogelijkheid om rotaties te diversifiëren voor een duurzame en milieuvriendelijke landbouw”, ingediend door Jérôme Pierreux, Pierre Delaplace, Benjamin Dumont en Bernard Bodson van de “Unité de Phytotechnie des régions tempérées” van ULg-Gembloux Agro- Bio Tech.

De professionele prijs wordt toegekend aan het project “IPM optimaliseren: de impactmeter voor neveneffecten op nuttigen in de boomgaard”, van Femke De Vis, Tim Beliën en Dany Bylemans van pcfruit.

De doctoraatsprijs tenslotte werd toegekend aan Géraldine van Aubel (promotor Pierre Van Cutsem) van de Universiteit van Namen voor haar doctoraat “Studie van het werkingsmechanisme van COS-OGA, een nieuwe klasse van uitlokker van de aangeboren immuniteit van planten".