AR Metallizing heeft Eurofoil overgenomen

AR Metallizing, wereldmarktleider in gemetalliseerd papier, heeft onlangs een akkoord bereikt om het Berlijnse Eurofoil Paper Coating over te nemen.

Trefwoorden: #aluminium, #AR Metallizing, #papier, #verpakking

Lees verder

Techniek

( Foto: AR Metallizing )

ENGINEERINGNET.BE - Eurofoil is een fabrikant van gelamineerde en gemetalliseerde inner liners. Het heeft de snelste productiemiddelen om te lakken en te metalliseren op waterbasis.

Het bedrijf wordt volledig geïntegreerd binnen de AR Metallizing groep. Het personeel wordt eveneens overgenomen, waardoor AR Metallizing wereldwijd zo’n 700 medewerkers zal tellen. Het sluiten van de deal is onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse Mededingingsautoriteit.

“Ons team zal de productiecapaciteit kunnen verhogen en ons groeiend klantenbestand beter kunnen bedienen”, gaf dr. Bart Devos, CEO van AR Metallizing, mee.

“Met de overname van Eurofoil kunnen we nog beter ondernemingen, die op zoek zijn naar milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal, helpen.” Het productgamma wordt uitgebreid o.a. met verpakkingsproducten die geschikt zijn voor rechtstreeks voedselcontact.


ACHTERGROND
AR Metallizing is wereldmarktleider in de productie van gemetalliseerd papier en kartonnages voor verpakkingen van voeding, dranken en andere consumptiegoederen. Eerst wordt een basisvernis op het papier gedrukt. Dat verhoogt de glans en sluit de poriën van het papier. Vervolgens wordt een dun laagje aluminium, zo’n 30 nanometers dik, op het papier gedampt. Een nabehandeling zorgt er o.a. voor dat het oppervlak kan bedrukt worden.

In 1975 ging de drukkerij Illochroma van start. Mettertijd verzorgde die ook gemetalliseerde labels. Dat gebeurde in het spin-off bedrijf Alupa dat in Genk in hoge snelheidsvernislijnen investeerde en het metalliseerproces verder verfijnde. Toepassingen: zilverpapier voor sigarettenverpakkingen, gemetalliseerde labels voor (bier)flesjes,...

AR Metallizing ontstond nadat Alupa het Italiaanse Rotoflex overnam. In 2010 nam het ook het Amerikaanse Vacumet over en in 2015 het Braziliaanse Málaga Produtos Metalizados. AR Metallizing werd in 2015 zelf deel van het Japanse Nissha.