Belgische cyberveerkracht: tijd voor actie

Bedrijfsnieuws 26/11/2019 15:46:20

Snelle technologische innovatie leidt tot risico's voor Belgische bedrijven. Experts van Agoria, LSEC en IBM deelden hun visie tijdens de IBM Security Summit Belgium 2019.

Lees hieronder verder   
Verwant

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

Compacte kracht op de edge

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Kunstmatige huid laat robots zweten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Afhankelijk van hun omvang en sector moeten veel bedrijven in België het hoofd bieden aan uitdagingen op vlak van beveiliging.

"Het zijn vooral familiebedrijven die achteropraken en bedrijven in de maakindustrie", vertelt Yves Schellekens, Business Group Leader Digital bij Agoria.

Luc Dooms, lid van de Raad van Bestuur van de toonaangevende beveiligingsorganisatie LSEC, stelt: "Voor familiebedrijven is het moeilijk om de juiste IT- en beveiligingsmedewerkers aan te trekken, vanwege concurrentie met grote bedrijven om mensen binnen te halen."

Schellekens en Dooms vrezen voor de impact van nieuwe technologieën zoals IoT in de maakindustrie. Bedrijven starten IoT-toepassingen op zonder zich volledig bewust te zijn van de risico's die deze voor hun organisatie meebrengen.

Jean-Michel Lamby, Associate Partner bij IBM Security: "Eerst moet je die risico's identificeren en daarna moet je manieren vinden om ze onder controle te krijgen. Ook vandaag zijn er oplossingen terwijl technologie zich sneller ontwikkelt dan ooit."

"Bedrijven zien beveiliging vaak als een belemmering voor innovatie en niet als een enabler. Daarom is het zo belangrijk om de taal van bedrijven te spreken en business en cyberrisico's met elkaar in verband te brengen. Zo wordt duidelijk wat de toegevoegde waarde van cyberveerkracht voor de onderneming is."

Schellekens voegt toe: "Dat betekent dat ook andere afdelingen zoals de marketing moeten worden betrokken, en niet alleen IT en beveiliging."

Ook de menselijke factor is onmisbaar. "30 tot 40% van alle beveiligingsincidenten is het gevolg van menselijk gedrag. Daarom is er behoefte aan een gedragscode voor medewerkers."

Lamby vindt dat beveiligingsoplossingen ook risicogebaseerd moeten zijn. "Veel bedrijven neigen ertoe zich alleen met de minimale wettelijke vereisten in overeenstemming te brengen terwijl ze beter hun beveiligingsrisico's zouden beoordelen en nagaan welk niveau aanvaardbaar is voor hun business." << (Lydia Heida) (foto: Agoria)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners