ArcelorMittal ambieert ResponsibleSteel-certificering

ArcelorMittal heeft plannen om een nieuw duur­zaam­heids­­programma door te voeren in heel Europa, met de bedoeling de Responsible­Steel-certificering te verkrijgen voor alle Europese sites.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #certificering, #duurzaamheid, #ResponsibleSteel

Lees verder

Techniek

( Foto: ArcelorMittal )

ENGINEERINGNET.BE - ResponsibleSteel is het eerste wereldwijde initiatief voor de standaardisatie en certificering van de staalindustrie met de betrokkenheid van verschillende stakeholders.

Het is gericht op het definiëren en bevorderen van verantwoorde praktijken voor de verbetering van de strijd tegen de klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen, waterbeheer en biodiversiteit, mensenrechten en arbeidsrecht en gemeenschapsrelaties en zakelijke integriteit.

De standaard is gebaseerd op 12 principes met een verscheidenheid aan criteria en onderliggende vereisten. Om de certificering van ResponsibleSteel te verkrijgen, wordt elke site gedurende 12 maanden onderworpen aan een strenge audit door een derde partij, waarbij een onafhankelijk certificeringscomité de uiteindelijke certificatiebeslissing neemt.

Geert Van Poelvoorde, CEO van ArcelorMittal Europa - Vlakke Producten: “Rekening houdend met de aanzienlijke investeringen die we nu al realiseren om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en om milieunormen toe te passen in al onze sites, ben ik ervan overtuigd dat we voor al onze sites binnen Vlakke Producten Europa binnen de gestelde termijn de certificering zouden moeten verkrijgen.”

De eerste auditgolf zal plaatsvinden in de sites in België, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Na de eerste fase zullen andere vestigingen over de hele wereld deel uitmaken van het programma.

In 2020 zal ResponsibleSteel zijn standaard voor de certificering van staalproducten lanceren, die ook strenge eisen zal inhouden voor de ‘supply chain’ van de grondstoffen.