Georg Wagner is nieuwe managing director van Covestro Antwerpen

Sinds gisteren heeft Georg Wagner de leiding van de Antwerpse productie­vestiging van Covestro overgenomen van Volker Weintritt, die in het bedrijf blijft als hoofd van het Steering Comité.

Trefwoorden: #aniline, #Covestro, #Georg Wagner, #polycarbonaten, #polyurethanen, #Volker Weintritt

Lees verder

HR

( Foto: © Covestro / Michel Wiegandt )

ENGINEERINGNET.BE - Georg Wagner (50) behaalde zijn doctoraat in Chemical Engineering aan de universiteit van Karlsruhe. Rond de eeuwwisseling startte hij zijn carrière bij Bayer in de afdeling ‘Central Technology’.

Sindsdien vervulde hij verschillende functies in R&D, engineering, asset management, productie, strategie en HSEQ in kleine en grote sites in Duitsland, de VS en Zuid-Afrika. Tijdens dit carrièretraject was hij ook al hoofd Productie en Technologie van enkele andere productiebedrijven binnen de groep.

Georg Wagner: “Antwerpen is een van de grootste productievestigingen van de Covestro-groep. Met activiteiten in zowel het business segment polycarbonaten als polyurethanen is het ook een veelzijdige productielocatie. Tegelijk kijk ik uit naar een mooie toekomst voor Antwerpen met de geplande investering voor de uitbreiding van de anilineproductie.”

Volker Weintritt leidde de Antwerpse productiesite sinds april 2012 en blijft betrokken bij de Antwerpse productiesite als hoofd van het Steering Comité, dat de aangekondigde investering en productie-uitbreiding voor aniline zal realiseren.


Op de foto: Georg Wagner (links) en Volker Weintritt (rechts)