Twee FIDIC Contracts Awards voor Willemen Groep

Economie 5/12/2019 10:45:51

Tijdens de FIDIC International Contract Users’ Conference in Londen werden onlangs 7 FIDIC Contracts Awards. De Belgische Willemen Groep viel hier tweemaal in de prijzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Wijzigingen op directieniveau bij Witteveen+Bos

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

ORI en Tractebel vs corona 1.0

Jan De Nul en Besix gekozen voor uitbreiding haven in VAE

Greet Vanderheyden moet duurzaamheid Arcadis uitbouwen

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 11/11/2020 tot 19/11/2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 13/11/2020 tot 27/11/2020

Keuze van de redactie

(30/10) IJzerpoeder als nieuwe CO2-vrije en circulaire industriële brandstof

(28/10) Winnaars Blue Innovation Awards 2020 bekend gemaakt

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De ‘Project of the Year’ award ging naar APM Terminals MedPort Tangier, één van de meest geavanceerde containerterminals ter wereld, die door de Willemen Groep afgelopen lente opgeleverd werd in de haven van Tanger (Marokko). Engineeringnet berichtte hier eerder al over (zie link onderaan).

Daarnaast won de groep ook de ‘Contractor of the Year’ award. De jury loofde hun proactieve en probleemoplossende aanpak tijdens contacten met klanten en opdrachtgevers. Ook de manier waarop gebruik gemaakt wordt van FIDIC-contracten en -principes viel in de smaak.

De Consultant of the Year Award ging naar Miguel Angel Clare Gonzalez Revilla als erkenning voor zijn werk bij het adviseren van de Panamese staat bij verschillende grote infrastructuurprojecten.

De Legal of Professional Services of the Year Award was voor Pinsent Masons als erkenning voor hun voortdurende reputatie als toonaangevende advocaten.

De Trainer(s) of Adjudicator(s) van het Jaar Award werd gewonnen door Shura Construction Management, waarbij CEO Husni Madi zowel openbare als interne trainingen gegeven heeft via FIDIC.

De Strategic Partners of the Year Award ging dan weer naar Turner & Townsend voor hun uitstekend werk met FIDIC bij het sluiten van recente contractovereenkomsten met multilaterale ontwikkelingsbanken.

De FIDIC Golden Principles Award ten slotte was voor Rob Fraser, omdat hij consequent de principes van FIDIC bepleit en innovatief toegepast. << (Guy Leysen) (foto: fidic.org)

ACHTERGROND
FIDIC (International Federation of Consulting Engineers) stelt sinds 1957 contracten ter beschikking, die door werkgevers in de internationale bouwsector worden gebruikt. De organisatie is gevestigd in het Zwitserse Genève en telt leden in 104 landen. <<

Willemen levert nieuwe Marokkaanse containerterminal op

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Agoria: “Via snelle relance 12.000 verloren technische jobs terugwinnen’

Uit een halfjaarlijkse conjunctuu­ranalyse blijkt dat er een forse toename van de werk­zaam­heids­graad in de technologie­sector was, maar dat de sector tegen 2022 12.000 minder mensen zal tellen.

Supercomputer LUMI midden 2021 operationeel

LUMI komt in het datacenter te staan van CSC in Kajaani, Finland. België is, na Finland, de belangrijkste partner, en verkrijgt zo een dubbele rekencapaciteit voor de komende 5 jaar.

Computer leert hoe rare deeltjesfysica eruit ziet

Zelflerende computers worden een belangrijk hulpmiddel in de speurtocht naar onbekende deeltjes en deeltjesprocessen, aldus het Nikhef en de Radboud Universiteit.

Subsidies voor efficiënt stoomgebruik - artikel

Wie energiebesparende maatregelen neemt, kan subsidies ontvangen. Zo ook wie de stoominstallatie efficiënter maakt, het stoomverbruik vermindert of stoom vervangt door warm water, ...

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte Friedrich Heinrich Remmert in 1945 zijn metaal­bewerkings­bedrijf op in het Duitse Löhne. De start van een succesverhaal zo blijkt.

Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

Imec ontwikkelt samen met UZ Leuven een baanbrekende SARS-CoV-2 test, waarbij in tegenstelling tot de huidige testmethoden, gebruik gemaakt zal worden van uitgeademde lucht.

Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

In de jaren negentig ontdekte de verpakkingsindustrie het Ei van Columbus. Sensoren openden de deur naar ‘slimme’ oplossingen. Anno 2020 blijven we toch enigszins op onze honger zitten.

Ondanks coronacrisis blijft farma- en chemiesector aanwerven

Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n 1.000 openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector zelfs in tijden van corona toch heel wat joboppartuniteiten bieden.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners