Hoe als engineering bedrijf voorlopen op andere bedrijven?

Technisch nieuws 5/12/2019 14:06:35

Als engineering bedrijf ben je niet de enige die op zoek is naar nieuwe klanten. Hoe blijf je je concurrenten een stap voor? Wat kan je als bedrijf doen om op te vallen? ...

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 17/06/2020 tot 19/06/2020

World Nuclear Exhibition

Parc des expositions - Parijs

van 23/06/2020 tot 25/06/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Keuze van de redactie

(4/6) Vydraulics neemt Doedijns Group International over

(3/6) Lantis gunt realisatie Scheldetunnel aan consortium THV COTU

(2/6) Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

(2/6) Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De laatste jaren is de focus vooral komen te liggen op online advertising. Maar verleg je focus eens naar de offlinemarkt!

Offline de onderneming presenteren
Waar een tijd lang de focus gericht werd op online aanwezig zijn, wat uiteraard nog altijd van belang is, zal je je ook moeten gaan realiseren dat veel mensen de persoonlijke aandacht missen. Juist het aanwezig zijn in lokale kranten of het verspreiden van flyers geeft deze persoonlijkere aandacht.

Een brief speciaal gericht aan een specifieke afdeling binnen een bedrijf kan zorgen voor nieuwe klanten. Mooie, duidelijke folders maken en deze zenden naar of uitdelen aan potentiële klanten maken net het verschil.

Dat zij vervolgens verder gaan zoeken op internet naar meer informatie is uiteraard prima, maar zover heb je ze in ieder geval al gekregen. En dat is toch de eerste stap op weg naar een nieuwe werkrelatie.

Andere vormen van offlinepresentatie kunnen zijn:

  • Billboard advertising
  • Op beurzen je bedrijf presenteren
  • Andere bedrijven bezoeken
  • Busreclame
  • Deel overal ouderwets visitekaartjes uit of bijvoorbeeld pennen
  • Hou open dagen

Flyers laten maken
Een flyer maken vraagt om een serieuze aanpak.  Deze informatiefolder moet immers niet alleen alles duidelijk in het kort vertellen, het moet er ook aantrekkelijk uitzien. Het oog is immers het zintuig wat de eerste selectie maakt.

Zo kan je flyers bij Reclameland.be laten maken, welke je online kunt ontwerpen. Hiermee maak je de flyer precies zoals jij het voor ogen hebt. Goedkoop flyers drukken is op deze manier zeker te behalen.

Folders ontwerpen en drukken is een prima manier om meer naamsbekendheid te krijgen en daarmee vertrouwen te creëren, maar kan uiteraard ook juist een fijne ondersteuning zijn om potentiële klanten nog even duidelijk informatie over jouw bedrijf mee te geven als ze bijvoorbeeld langs gekomen zijn ter oriëntatie. << (foto: kinwun - 123RF)

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Korte­termijn­geheugen­verlies batterijloze apparaten opgelost?

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer TU Delft, heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarmee batterijloze apparaten tijdens korte stroomonderbrekingen de tijd kunnen onthouden.

Belg krijgt leiding over wereldwijd R&D-centrum AB InBev

Sinds kort is David De Schutter de nieuwe Global Vice President van het Global Innovation & Technology Center (GITEC) van AB InBev in Leuven, hun wereldwijde R&D-centrum.

Nieuwe ‘wervelende’ magnetische toestand in puur element periodiek systeem

De Radboud Universiteit en de Universiteit van Uppsala hebben ontdekt dat neodymium bestaat uit een zee van wervelende magneetjes die op diverse snelheden draaien en steeds veranderen.

LUMC bouwt grote stamcelfaciliteit voor Europese partners

In deze nieuwe faciliteit zal onderzoek gedaan worden op het gebied van regeneratieve geneeskunde, zoals gekweekte insuline producerende bètacellen voor diabetespatiënten.

Gaspar Gascon wordt CTO bij Punch Powertrain

Punch Powertrain, onafhankelijk leverancier van innovatieve en energie-efficiënte aandrijfsystemen voor autoconstructeurs, heeft Gaspar Gascon aangesteld als Chief Technology Officer (CTO).

Succesvolle testen ontgassen binnenvaartschepen in North Sea Port

North Sea Port is gestart met het testen van dampverwerkings-installaties om binnenvaarttankers met een nieuw ontwikkelde installatie veilig en gecontroleerd restdampen te laten verwerken.

Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

Het ATLAS-experiment heeft in botsingen van protonen in de Large Hadron Collider op CERN aanwijzingen gevonden voor processen waarbij vier topquarks tegelijk ontstaan.

Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

Met de aansluiting van het laatste offshore windpark Seastar is Elia’s 'stopcontact op zee' nu helemaal compleet. Het schakelplatform bundelt nu de exportkabels van 4 offshore windparken.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners