Securitas maakt camera’s slimmer met artificiële intelligentie

Securitas sloot onlangs een samen­werkings­overeen­komst met Robovision, ontwikkelaar van AI-technologie die gebaseerd is op ‘deep learning’, en maakt zo zijn camera's slimmer.

Trefwoorden: #algoritme, #artificiële intelligentie, #camerabeveiliging, #kunstmatige intelligentie, #Robovision, #Securitas

Lees verder

Techniek

( Foto: Securitas )

ENGINEERINGNET.BE - De artificiële intelligentie (AI)-technologie van Robovision zal toegepast worden op de bestaande camera­netwerken van Securitas en ervoor zorgen dat de geregistreerde beelden ook geïnterpreteerd worden.

De software past immers op de camerabeelden algoritmische analyses toe en herkent zelf bepaalde gevaarlijke zaken en onveilige patronen. Zo krijgen de meldkameroperatoren sneller en automatisch een signaal binnen en kunnen levensnoodzakelijke interventies nog sneller uitgevoerd worden.

Het versterken van beveiligingscamera’s met artificiële intelligentie is relevant in tal van sectoren: de gezondheidszorg, maakindustrie, retail, bankensector, het openbaar vervoer, ...

De mogelijke toepassingen zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld maar aan perronbeveiliging, waarbij slimme camera’s automatisch kunnen detecteren of een persoon zich op het perron bevindt.

Ook banken kunnen slimme camera’s gebruiken, die de methodes van plofkrakers herkennen. Hiervoor hebben ze zelf geen AI-experts nodig en krijgen de meldkameroperatoren automatische meldingen wanneer het AI-algoritme een onveilige situatie herkent.