Comate verkozen tot KMO van 2019

Het Leuvense mechatronisch engineering en design bedrijf Comate werd door Unizo als winnaar verkozen als KMO van het jaar 2019. Daarnaast werden nog 2 andere awards uitgereikt.

Trefwoorden: #award, #dienstenbedrijf, #KMO, #maakbedrijf, #Unizo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Comate )

ENGINEERINGNET.BE - Vaak wordt gedacht dat de ingenieurs- en designwereld twee aparte biotopen zijn, maar door ingenieurs en designers in één team te laten werken brengt Comate technische expertise en kwaliteit samen met oog voor detail, gebruiksvriendelijkheid en design.

Samen met hun klanten creëert het diverse team nieuwe producten en vooruitstrevende machines. Vooral die extra aandacht voor de meest optimale designs, bovenop de louter technologische en andere functionele aspecten wisten de jury te bekoren.

De stevige groei met 30% per jaar, bij een nettowinst van 10% én de verdere, ook internationale, expansie maken het plaatje voor de jury compleet.

De award voor 'Beloftevolle KMO' 2019 ging naar Remotive dat elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten, ventilatoren, ... onderhoudt, herstelt en vernieuwt. Het bedrijf is met zijn 31 werknemers in 4 jaar tijd zowat de snelst groeiende kmo in Oost-Vlaanderen.

3bouw was dan weer de winnaar in de categorie 'Maakbedrijf van het Jaar'. Het bedrijf wist de laatste tijd al veel bouwers te overtuigen om te kiezen voor duurzame houtskeletbouw.


Over deze awards
De winnaars worden door Unizo, samen met partners Liantis, Agentschap voor innoveren en ondernemen, KBC, Proximus, PwC en TNT, en een onafhankelijke jury verkozen. Verschillende aspecten, zoals innovatie, personeelsbeleid, ecologie en energie, ondernemingszin, marketing en communicatie, … worden meegenomen in de evaluatie.