Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Bedrijfsnieuws 6/12/2019 9:14:01

Eplan heeft een nieuwe cloud-software eBuild gelanceerd voor het genereren van elektrische of fluïdschema's, waarmee gebruikers een eenvoudige maar krachtige tool aangereikt krijgen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Leon van de Pas is nieuwe CEO van Unifly

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

Afstand houden en volgen ... - artikel

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De cloud-software eBuild van Eplan richt zich op gebruikers van het Eplan-platform 2.8, die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud. Hiermee krijgen gebruikers een eenvoudige maar krachtige tool, die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te voeren.

Het is onderdeel van de Eplan ePulse cloudomgeving en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van engineering. Het programma focust zich volledig op een verhoogd gebruiksgemak, waarbij de vernieuwde manier van werken zich volledig toespitst op de cloudomgeving.

Vice President Cloud Business Hauke Niehus: "Dankzij deze software krijgen onze klanten een eenvoudige maar krachtige tool in handen die het mogelijk maakt hun projectplanning meteen in de cloudomgeving uit te voeren. Het stelt onze klanten in staat om automatisch schema's voor standaardcircuits te genereren door het gebruik van opgeslagen macrobibliotheken. Hierdoor kan veel tijd en tekenwerk worden bespaard bij het plannen van automatiseringstaken."

Het bijzondere aan deze software is dat het opgeslagen macro's levert voor volledige elektrische en fluidschema’s, in plaats van de gegevens alleen maar voor afzonderlijke apparaten of componenten te verstrekken.

Omdat alle logica en variaties in de macro’s vervat zitten, versnelt dit het ontwerpproces wat leidt tot ´smart operability´. Daardoor kunnen gebruikers zich voortaan concentreren op hun kerntaken en behoort de lastige "copypaste" methode tot het verleden.

Een ander voordeel van het gebruik van Eplan is dat er uitvoerig geteste templates van schema´s worden opgeslagen, wat de kwaliteit ten goede komt. De bibliotheken worden stelselmatig uitgebreid.

Er lopen momenteel gesprekken met een groot aantal componentenfabrikanten om het bereik van de bibliotheken uit te breiden. Het doel is om een zo breed mogelijk aantal component-configuratoren in het gamma te krijgen, om zo de gebruikerservaring te maximaliseren.

Omdat gegevens via de cloud aan de gebruikers worden aangeboden, wordt het veel eenvoudiger om deze informatie actueel te houden. << (infographic: Eplan)

Klik hier voor meer informatie: https://www.eplan.de/ebuild-en

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Stroomverbruik van artificiële intelligentie drastisch verminderd

Onderzoeksinstelling imec en halfgeleiderproducent GlobalFoundries lanceren een nieuwe chip, die geoptimaliseerd is voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI).

Zijn uw behuizingen klaar voor de zomer? - column

Nu de warmste maanden van het jaar voor de deur staan, kunnen gebruikers van industriële automatiseringssystemen maar beter voorbereid zijn op de zomerhitte.

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners