Nieuw logistiek centrum CHC stap richting “logistiek 2.0”

Bedrijfsnieuws 16/12/2019 16:35:37

CHC huldigt zijn nieuw logistiek centrum in op de site “UCP” in Alleur, waar de centrale keuken van de groep zich reeds bevindt. Het platform zal beheerd worden door Hospital Logistics.

Lees hieronder verder   
Verwant

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

Toenemend goederenvervoer via binnenvaart

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Colruyt Group en Gilbert Declercq zetelen in VIL Raad van Bestuur

DHL en MG Real Estate bouwen nieuw Life Sciences and Healthcare gebouw

H.Essers neemt Tank Management over

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Veilig samenwerken met Cobots

Webinar

donderdag 1 oktober 2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Postgraduaat Corporate Finance

Leuven

van 2/10/2020 tot 6/03/2021

Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen

Gent

van 6/10/2020 tot 29/06/2021

METAV Web Sessions: innovation

online

van 6/10/2020 tot 7/10/2020

Keuze van de redactie

(24/9) 8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

(24/9) Caeleste en FAM winnen Leeuw van de Export 2020

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - CHC werkt reeds 10 jaar nauw samen met Hospital Logistics (HL), marktleider in de sector van logistieke processen in de medische wereld, voor het opzetten van geïntegreerde logistieke oplossingen.

De formule werd uitgetest, eerst in ziekenhuis “Espérance” (Montegnée), en nadien op intensievere wijze in ziekenhuis “Sainte-Elisabeth” (Heusy). De uiteindelijke doelstelling is een evolutie naar een mutualisatie tussen alle ziekenhuizen en woonzorgcentra in de groep.

Voor de logistieke keten van het nieuwe ziekenhuis MontLégia, dat in februari 2020 in gebruik zal genomen worden, heeft CHC verschillende scenario’s overwogen, gaande van een volledig zelfstandig beheer tot een volledige uitbesteding van de bevoorradingsketen. De uiteindelijke keuze viel op een logistiek centrum te Alleur, in gemeenschappelijk beheer met HL.

Met een oppervlakte van 1.300 m², is dit nieuw logistiek centrum onderverdeeld in een steriele en een niet-steriele zone, om zo te beantwoorden aan de meest veeleisende hygiënenormen. Vanuit dit platform zal de volledige logistiek van de verbruiksartikelen voor het ziekenhuis MontLégia en de woonzorgcentra van CHC verzorgd worden.

Het softwaresysteem van HL zal de follow-up van de middelen et het stockbeheer zal aansturen. Het SAP-programma waarborgt de volledige traceerbaarheid van het materiaal. Ook het stockbeheer (zo’n 2.000-tal artikels) gebeurt door hen. << (Guy Leysen) (foto: CHC)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Act&Sorb ontwikkelt recyclageoplossing voor MDF richting actief kool

Om deze nieuwe technologie, samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk om te zetten, wordt met Vlaamse steun een nieuwe fabriek met laboratorium gebouwd in Genk.

Vijf verschillende fasen gevonden in mengsels van twee stoffen

TU Eindhoven en de universiteit Paris-Seclay bewijzen een vijf-fasen-evenwicht, iets wat veel geleerden voor onmogelijk hielden vanwege de 150 jaar oude Gibbs-regel van maximaal drie fasen.

‘Certified Pick up’ zorgt voor veilig containertransport Port of Antwerp

‘Certified Pick up’ een digitale, veilige en geïntegreerde oplossing voor de vrijgave van containers gaat vanaf 1 januari 2021 van start en vervangt het huidige systeem van pincodes.

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

56 partners uit 26 verschillende landen onderzoeken de effecten van chronische blootstelling aan radon en andere natuurlijke radionucliden op mens en milieu.

Fluvius verbindt grootste Vlaamse industriële windpark

In de haven van Zeebrugge wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van het ‘ICO Windpark’: het grootste on-shore windpark op één industriële site in Vlaanderen.

Eerste protonentherapie in UZ Leuven uitgevoerd

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel rondom minimaal beschadigt. De eerste behandelingen verliepen vlot.

10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

Tijdens “Agility, Belgian biotech’s booster” stelde bio.be/essenscia 10 actiepunten voor om de biotechsector in België te verankeren en haar internationale concurrentiekracht te versterken.

Cebeo verwerft Industrial Automation Distributor certificaat

Schneider Electric heeft begin september het Industrial Automation Distributor (IAD) certificaat overhandigd aan Cebeo, gespecialiseerde groothandel in elektrotechnisch materiaal.

Yokogawa lanceert nieuwe generatie Mixed Signal Oscilloscope

De DLM5000 is een nieuwe generatie mixed-signal-oscilloscoop met opties voor vier of acht analoge ingangen en werd ontworpen om uiterst aanpasbaar en flexibel te zijn. Met opnieuw ontworpen hardware biedt de DLM5000 belangrijke verbeteringen in zowel prestaties als bruikbaarheid. Het is de opvolger het DLM4000-model. >>

Partners