Brusselse “Innovative Starters Award” 2019 uitgereikt

Economie 29/01/2020 10:45:55

De drie Brusselse start-ups Digita, Veoware Space en CitizenLab zijn de winnaars van de “Innovative Starters Award” 2019 en ontvangen elk naast een award ook 500.000 euro subsidie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

Vlaamse provincies krijgen Digital Experience Lab

Machels reconversieproject creëert 3.200 nieuwe jobs

Wallonië telt 6 Factories of the Future en 14 Ambassadors Made Different

Quick Wins moeten innovatie stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vorige week werden tijdens de Award Ceremony de drie nieuwe laureaten van de Innoviris Innovative Starters Award bekendgemaakt door Staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek, Barbara Trachte.

Negen jaar geleden organiseerde Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, voor het eerst een projectoproep voor de Innovative Starters Award. Sindsdien werden er al 21 laureaten in de kijker gezet, onder wie Collibra (de eerste Belgische ‘unicorn’-onderneming), Woorank, NVISO, The Biotech Quality Group en Urbantz.

Damien Littré, wetenschappelijk adviseur en verantwoordelijke van het programma bij Innoviris: "Met de Innovative Starters Award willen wij de winnende bedrijven de kans geven om zich te positioneren als leader in hun sector. Dat doen we door hen financieel te ondersteunen bij de implementatie van hun Strategisch Innovatieplan.”

Dit jaar waagden 18 start-ups, uit diverse sectoren en verspreid over het hele Brusselse Gewest, hun kans. En ook nu waren de aanvragen van een hoge kwaliteit. << (Guy Leysen) (foto: Innoviris)

Meer over de laureaten:

  1. Digita werkt aan een technologie die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk data web op te zetten. In zo een data web bezit iedereen een virtuele kluis waarin je een overzicht krijgt over al je data. Die virtuele gegevenskluis zorgt ervoor dat je makkelijk je gegevens kan terugvinden, de toegang ertoe beheren en ze up-to-date houden.

  2. Veoware Space ontwerpt, bouwt en commercialiseert geavanceerde ruimtevaarttechnologie waardoor aardobservatiesatellieten 30 keer efficiënter zijn in hun dagelijkse beeldverzameling van onze planeet. Deze technologie is belangrijk omdat satellieten essentieel zijn om de fysische wetten die onze wereld beheersen te begrijpen, maar ook om meer inzicht te verwerven in de impact die de mensheid heeft op de aarde.

  3. CitizenLab heeft een platform ontwikkeld dat overheden en steden helpt om informatie te verzamelen en gegevens makkelijker te analyseren. De tool heeft Natural Language Processing (NLP) algoritmes geïntegreerd die tekstinvoer van burgers verwerken. De ideeën en commentaren worden gegroepeerd, geclassificeerd en op een kaart geplaatst waardoor het makkelijker is om zinvolle inzichten te vergaren van de burger.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

TNO, Eurotron, Groenleven en SIEC ontwikkelen een nieuw zonnepaneel dat meer stroom genereert en de elektriciteitskosten verlaagt in vergelijking met conventionele panelen.

Permanente en veilige gegevensbewaking op afstand

Met B&R kunnen machinebouwers een permanente verbinding tot stand brengen met installaties en machines in het veld. Met LogTunnel kunnen gegevens van machines op een centrale locatie worden gearchiveerd. Eventuele onregelmatigheden in de prestaties kunnen vroegtijdig worden opgespoord om de maximale beschikbaarheid te behouden.

Partners