Brusselse “Innovative Starters Award” 2019 uitgereikt

Economie 29/01/2020 10:45:55

De drie Brusselse start-ups Digita, Veoware Space en CitizenLab zijn de winnaars van de “Innovative Starters Award” 2019 en ontvangen elk naast een award ook 500.000 euro subsidie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

Belgische start-up landschap wordt internationaler

2,3% minder goederen­overslag voor North Sea Port in april

Zal COVID-19 onze werkplek voorgoed veranderen?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 17/06/2020 tot 19/06/2020

World Nuclear Exhibition

Parc des expositions - Parijs

van 23/06/2020 tot 25/06/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Keuze van de redactie

(4/6) Vydraulics neemt Doedijns Group International over

(3/6) Lantis gunt realisatie Scheldetunnel aan consortium THV COTU

(2/6) Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

(2/6) Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

(28/5) CTG lanceert Europese GDPR-stresstest

(27/5) Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vorige week werden tijdens de Award Ceremony de drie nieuwe laureaten van de Innoviris Innovative Starters Award bekendgemaakt door Staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek, Barbara Trachte.

Negen jaar geleden organiseerde Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, voor het eerst een projectoproep voor de Innovative Starters Award. Sindsdien werden er al 21 laureaten in de kijker gezet, onder wie Collibra (de eerste Belgische ‘unicorn’-onderneming), Woorank, NVISO, The Biotech Quality Group en Urbantz.

Damien Littré, wetenschappelijk adviseur en verantwoordelijke van het programma bij Innoviris: "Met de Innovative Starters Award willen wij de winnende bedrijven de kans geven om zich te positioneren als leader in hun sector. Dat doen we door hen financieel te ondersteunen bij de implementatie van hun Strategisch Innovatieplan.”

Dit jaar waagden 18 start-ups, uit diverse sectoren en verspreid over het hele Brusselse Gewest, hun kans. En ook nu waren de aanvragen van een hoge kwaliteit. << (Guy Leysen) (foto: Innoviris)

Meer over de laureaten:

  1. Digita werkt aan een technologie die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk data web op te zetten. In zo een data web bezit iedereen een virtuele kluis waarin je een overzicht krijgt over al je data. Die virtuele gegevenskluis zorgt ervoor dat je makkelijk je gegevens kan terugvinden, de toegang ertoe beheren en ze up-to-date houden.

  2. Veoware Space ontwerpt, bouwt en commercialiseert geavanceerde ruimtevaarttechnologie waardoor aardobservatiesatellieten 30 keer efficiënter zijn in hun dagelijkse beeldverzameling van onze planeet. Deze technologie is belangrijk omdat satellieten essentieel zijn om de fysische wetten die onze wereld beheersen te begrijpen, maar ook om meer inzicht te verwerven in de impact die de mensheid heeft op de aarde.

  3. CitizenLab heeft een platform ontwikkeld dat overheden en steden helpt om informatie te verzamelen en gegevens makkelijker te analyseren. De tool heeft Natural Language Processing (NLP) algoritmes geïntegreerd die tekstinvoer van burgers verwerken. De ideeën en commentaren worden gegroepeerd, geclassificeerd en op een kaart geplaatst waardoor het makkelijker is om zinvolle inzichten te vergaren van de burger.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Korte­termijn­geheugen­verlies batterijloze apparaten opgelost?

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer TU Delft, heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarmee batterijloze apparaten tijdens korte stroomonderbrekingen de tijd kunnen onthouden.

Belg krijgt leiding over wereldwijd R&D-centrum AB InBev

Sinds kort is David De Schutter de nieuwe Global Vice President van het Global Innovation & Technology Center (GITEC) van AB InBev in Leuven, hun wereldwijde R&D-centrum.

Nieuwe ‘wervelende’ magnetische toestand in puur element periodiek systeem

De Radboud Universiteit en de Universiteit van Uppsala hebben ontdekt dat neodymium bestaat uit een zee van wervelende magneetjes die op diverse snelheden draaien en steeds veranderen.

LUMC bouwt grote stamcelfaciliteit voor Europese partners

In deze nieuwe faciliteit zal onderzoek gedaan worden op het gebied van regeneratieve geneeskunde, zoals gekweekte insuline producerende bètacellen voor diabetespatiënten.

Gaspar Gascon wordt CTO bij Punch Powertrain

Punch Powertrain, onafhankelijk leverancier van innovatieve en energie-efficiënte aandrijfsystemen voor autoconstructeurs, heeft Gaspar Gascon aangesteld als Chief Technology Officer (CTO).

Succesvolle testen ontgassen binnenvaartschepen in North Sea Port

North Sea Port is gestart met het testen van dampverwerkings-installaties om binnenvaarttankers met een nieuw ontwikkelde installatie veilig en gecontroleerd restdampen te laten verwerken.

Meest massieve botsingsproduct ooit in versneller waargenomen

Het ATLAS-experiment heeft in botsingen van protonen in de Large Hadron Collider op CERN aanwijzingen gevonden voor processen waarbij vier topquarks tegelijk ontstaan.

Alle offshore windparken aangesloten op MOG in Noordzee

Met de aansluiting van het laatste offshore windpark Seastar is Elia’s 'stopcontact op zee' nu helemaal compleet. Het schakelplatform bundelt nu de exportkabels van 4 offshore windparken.

B&R-breidt gamma compacte PLC’s uit

B&R biedt een nieuwe Compact-S PLC aan met 512 MB RAM en 2 GB intern flash-geheugen. Dit geeft de X20CP0484-1 meer RAM-capaciteit dan eerdere modellen uit deze serie. Dit is ideaal voor toepassingen met hoge eisen aan geheugen en prestaties. Met Ethernet, POWERLINK, USB en RS232 biedt deze PLC tal van communicatie-opties.

Partners