Brusselse “Innovative Starters Award” 2019 uitgereikt

Economie 29/01/2020 10:45:55

De drie Brusselse start-ups Digita, Veoware Space en CitizenLab zijn de winnaars van de “Innovative Starters Award” 2019 en ontvangen elk naast een award ook 500.000 euro subsidie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Agoria DigiCoach zet versnelt digitalisering bedrijven

Belgian Cycling Factory neemt fietsincubator Bikeville over

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

Belgische start-up landschap wordt internationaler

2,3% minder goederen­overslag voor North Sea Port in april

Zal COVID-19 onze werkplek voorgoed veranderen?

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Vorige week werden tijdens de Award Ceremony de drie nieuwe laureaten van de Innoviris Innovative Starters Award bekendgemaakt door Staatssecretaris voor Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek, Barbara Trachte.

Negen jaar geleden organiseerde Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie, voor het eerst een projectoproep voor de Innovative Starters Award. Sindsdien werden er al 21 laureaten in de kijker gezet, onder wie Collibra (de eerste Belgische ‘unicorn’-onderneming), Woorank, NVISO, The Biotech Quality Group en Urbantz.

Damien Littré, wetenschappelijk adviseur en verantwoordelijke van het programma bij Innoviris: "Met de Innovative Starters Award willen wij de winnende bedrijven de kans geven om zich te positioneren als leader in hun sector. Dat doen we door hen financieel te ondersteunen bij de implementatie van hun Strategisch Innovatieplan.”

Dit jaar waagden 18 start-ups, uit diverse sectoren en verspreid over het hele Brusselse Gewest, hun kans. En ook nu waren de aanvragen van een hoge kwaliteit. << (Guy Leysen) (foto: Innoviris)

Meer over de laureaten:

  1. Digita werkt aan een technologie die het mogelijk maakt om een wereldwijd persoonlijk data web op te zetten. In zo een data web bezit iedereen een virtuele kluis waarin je een overzicht krijgt over al je data. Die virtuele gegevenskluis zorgt ervoor dat je makkelijk je gegevens kan terugvinden, de toegang ertoe beheren en ze up-to-date houden.

  2. Veoware Space ontwerpt, bouwt en commercialiseert geavanceerde ruimtevaarttechnologie waardoor aardobservatiesatellieten 30 keer efficiënter zijn in hun dagelijkse beeldverzameling van onze planeet. Deze technologie is belangrijk omdat satellieten essentieel zijn om de fysische wetten die onze wereld beheersen te begrijpen, maar ook om meer inzicht te verwerven in de impact die de mensheid heeft op de aarde.

  3. CitizenLab heeft een platform ontwikkeld dat overheden en steden helpt om informatie te verzamelen en gegevens makkelijker te analyseren. De tool heeft Natural Language Processing (NLP) algoritmes geïntegreerd die tekstinvoer van burgers verwerken. De ideeën en commentaren worden gegroepeerd, geclassificeerd en op een kaart geplaatst waardoor het makkelijker is om zinvolle inzichten te vergaren van de burger.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners