Pictogrammen bevorderen veiligheid

Economie 31/01/2020 9:08:11

Doel van het gebruik van pictogrammen (beeldtaal afbeeldingen) is om veelal veiligheid te creëren. Maar omdat er zoveel zijn, zien we ze dikwijls door het bos de bomen niet meer.

Lees hieronder verder   
Verwant

Innovatief ontwerp maakt offshore installaties veiliger

Port of Antwerp test social distancing met slimme armband

Safety-expert Drivity overgenomen door Rombit

Veiligere beschermende kledij door ingebouwde sensoren

Pictogrammen bevorderen veiligheid

Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn (+video)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Pictogram komt uit het Latijn en het Grieks. Picto komt van het Latijnse voltooid deelwoord 'pictus'. Er zijn veel beeldtaal afbeeldingen die universeel worden toegepast.

Voor brandbestrijding, evacuatie, eerste hulp, nooduitgang, ge- en verboden, aanwijzingen, waarschuwingen, markering, deur en wandbordjes.

Signaal
Een goede basissignalering draagt bij aan de veiligheid op de werkvloer. Bijvoorbeeld waarschuwingsborden zoals wegwijzers voor de nooduitgang, tekens voor gevaarlijke stoffen of verbodsborden. De borden dienen duidelijk te zijn voor iedereen en dienen op de juiste plek te worden geplaatst.

De gebodsborden over veiligheidskleding die de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidskleding aangeven, plaats je in de kleedruimten. Veiligheidsborden bij brandpreventie dienen onder andere de vluchtroutes aan te geven.

Normen
Veiligheidsborden moeten in één oogopslag duidelijk maken welk gevaar dreigt, wat verboden is of juist verplicht. De eisen voor signalering zijn vastgelegd in Europese normen.

Ook de Arboregeling bevat eisen voor veiligheidssignalering. Over de boodschap van de borden mag geen enkel misverstand ontstaan. Daarom gelden er Nederlandse en Europese normen voor het ontwerp, het beeld, de tekst en het kleurgebruik.

De werkgever is verplicht veiligheidsborden te gebruiken als de werkplek, het gereedschap, machines of rijdend materieel gevaar voor de gezondheid of de veiligheid kunnen opleveren. Daarbij wordt van de werkgever verwacht dat hij de medewerkers informeert over de betekenis van de signalering.

´Ik ga graag op bezoek, maar ik blijf nooit al te lang. Waar is hier de nooduitgang¡. Het bekende liedje van de Nederlandstalige popgroep Het goede doel uitgebracht in 1986, gaf de noodzaak van een vluchtweg ludiek aan.

Met de borden van Erdi.nl wordt de veiligheidssignalatie juist aangegeven. Met eenvoudige pictogrammen, zonder overbodige details. Pictogrammen kennen we ook op de computer. Ze heten dan iconen. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners