Keppel Seghers bouwt twee afvalverbrandingscentrales in India

Bedrijfsnieuws 3/02/2020 10:32:35

Vorig jaar tekende Keppel Seghers, vroeger Seghers Engineering, uit Willebroek contracten voor de bouw van twee grote afval-energiecentrales in de West-Indische staat Gujarat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Composietmaterialen om rijbereik elektrische auto’s te vergroten

Flanders Make belangrijke partner in Europees HighLite project

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste centrale komt in Ahmedabad. De civiele bouwwerken zijn er onlangs aangevat om in Q3 aan de elektromechanische werken te kunnen beginnen. Deze centrale gaat eind 2021 al operationeel. Zes maanden later volgt de tweede centrale in Rajkot, zo’n vier uur rijden of 230 km verder.

Beide projecten zullen elk 2.500 m³ of zo’n 50.000 zakken gemengd huisvuil per dag verwerken. Ter vergelijking: samen zouden ze nagenoeg de helft van het Vlaamse huisvuil kunnen verwerken. Het Ahmedabad-project zal een derde van alle huisvuil van de stad verwerken. Het tweede project zal al het huisvuil van de stad Rajkot verwerken en daarenboven de Rajkot-stortplaats beetje bij beetje opruimen.

Op volle capaciteit zal elke centrale met de warmte van het verbrande afval 15 MW elektriciteit produceren. Dat vervangt jaarlijks 125.000 ton steenkool en reduceert het equivalent van de CO2-uitstoot van 120.000 auto’s, rekent Keppel Seghers. De installaties hebben een levensverwachting van 25 jaar.

Keppel Seghers levert de kerntechnologie (o.a. de oven en de sturing) en de engineering van het elektromechanische gebeuren, voor beide projecten. De klant is Abellon Clean Energy die de installatie uiteindelijk ook zal uitbaten, in concessie voor de respectievelijke gemeenten.

Het project wordt gerealiseerd in een PPP (Public Private Partnership). “Een hele uitdaging want dergelijke interactieformule is de overheid er nog niet gewoon”, aldus Nicolas Maertens, Sales & Business Development Manager. Ook de financiering door lokale banken had wat voeten in de aarde. “Er zijn nog maar weinig voorbeelden van dergelijke projecten in India. Er is dan ook nog wat ‘koudwatervrees’.”

Technisch was er ook de uitdaging om de centrales te bouwen op maat van het aangeboden huisvuil dat verschilt van regio tot regio. Eerst werd twee jaar lang het huisvuil geanalyseerd om de samenstelling over verschillende seizoenen te meten. Veel aandacht wordt ook besteed aan de campus dat naast de centrale onder andere een voetbalveld, uitgebreide bezoekersruimte en zonnepanelen zal bevatten.

De gecombineerde contractwaarde bedraagt 12 miljoen euro voor Keppel Seghers die in België met meer dan honderd medewerkers een jaaromzet maakt van honderd miljoen euro. “Dit zijn niet onze grootste projecten maar we verkopen er vooral onze kennis wat zorgt voor een grote toegevoegde waarde.” Voor het bedrijf gaat het bovendien om strategische projecten.

“We denken dat India dezelfde weg zal opgaan als China en, in de plaats van storten, zal kiezen voor ‘waste to energy’. We staan dan wellicht aan het begin van een nieuwe markt.” << (Luc De Smet) (foto: Keppel Seghers)

Lees hier over een andere verwezenlijking van Keppel Seghers ... >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners