Keppel Seghers bouwt twee afvalverbrandingscentrales in India

Bedrijfsnieuws 3/02/2020 10:32:35

Vorig jaar tekende Keppel Seghers, vroeger Seghers Engineering, uit Willebroek contracten voor de bouw van twee grote afval-energiecentrales in de West-Indische staat Gujarat.

Lees hieronder verder   
Verwant

Worden natrium-ion batterijen de toekomst?

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Zeewier als brandstof voor vrachtwagens

5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

Haven Rotterdam stimuleert waterstofeconomie door aanleg infrastructuur

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste centrale komt in Ahmedabad. De civiele bouwwerken zijn er onlangs aangevat om in Q3 aan de elektromechanische werken te kunnen beginnen. Deze centrale gaat eind 2021 al operationeel. Zes maanden later volgt de tweede centrale in Rajkot, zo’n vier uur rijden of 230 km verder.

Beide projecten zullen elk 2.500 m³ of zo’n 50.000 zakken gemengd huisvuil per dag verwerken. Ter vergelijking: samen zouden ze nagenoeg de helft van het Vlaamse huisvuil kunnen verwerken. Het Ahmedabad-project zal een derde van alle huisvuil van de stad verwerken. Het tweede project zal al het huisvuil van de stad Rajkot verwerken en daarenboven de Rajkot-stortplaats beetje bij beetje opruimen.

Op volle capaciteit zal elke centrale met de warmte van het verbrande afval 15 MW elektriciteit produceren. Dat vervangt jaarlijks 125.000 ton steenkool en reduceert het equivalent van de CO2-uitstoot van 120.000 auto’s, rekent Keppel Seghers. De installaties hebben een levensverwachting van 25 jaar.

Keppel Seghers levert de kerntechnologie (o.a. de oven en de sturing) en de engineering van het elektromechanische gebeuren, voor beide projecten. De klant is Abellon Clean Energy die de installatie uiteindelijk ook zal uitbaten, in concessie voor de respectievelijke gemeenten.

Het project wordt gerealiseerd in een PPP (Public Private Partnership). “Een hele uitdaging want dergelijke interactieformule is de overheid er nog niet gewoon”, aldus Nicolas Maertens, Sales & Business Development Manager. Ook de financiering door lokale banken had wat voeten in de aarde. “Er zijn nog maar weinig voorbeelden van dergelijke projecten in India. Er is dan ook nog wat ‘koudwatervrees’.”

Technisch was er ook de uitdaging om de centrales te bouwen op maat van het aangeboden huisvuil dat verschilt van regio tot regio. Eerst werd twee jaar lang het huisvuil geanalyseerd om de samenstelling over verschillende seizoenen te meten. Veel aandacht wordt ook besteed aan de campus dat naast de centrale onder andere een voetbalveld, uitgebreide bezoekersruimte en zonnepanelen zal bevatten.

De gecombineerde contractwaarde bedraagt 12 miljoen euro voor Keppel Seghers die in België met meer dan honderd medewerkers een jaaromzet maakt van honderd miljoen euro. “Dit zijn niet onze grootste projecten maar we verkopen er vooral onze kennis wat zorgt voor een grote toegevoegde waarde.” Voor het bedrijf gaat het bovendien om strategische projecten.

“We denken dat India dezelfde weg zal opgaan als China en, in de plaats van storten, zal kiezen voor ‘waste to energy’. We staan dan wellicht aan het begin van een nieuwe markt.” << (Luc De Smet) (foto: Keppel Seghers)

Lees hier over een andere verwezenlijking van Keppel Seghers ... >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners