Deloitte voorspelt trends in Technologie, Media en Telecommunicatie

Economie 11/02/2020 10:23:33

In zijn jaarlijks rapport over Technologie, Media en Telecommunicatie, de TMT Predicties 2020, voorspelt Deloitte België de verschillende trends die 2020 zullen transformeren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

Vlaamse provincies krijgen Digital Experience Lab

Machels reconversieproject creëert 3.200 nieuwe jobs

Wallonië telt 6 Factories of the Future en 14 Ambassadors Made Different

Quick Wins moeten innovatie stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Cool & Comfort Conferences 2020

CEME Charleroi

donderdag 17 september 2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De 19de editie van de “Technology, Media & Telecommunications Predictions” werd onlangs voorgesteld en brengt enkele overkoepelende thema’s aan het licht.

Individuele technologieën zullen steeds meer onderling verbonden worden, waardoor hun impact en hun waarde alsmaar toenemen. Smartphones, computers, tv’s, datacenters van bedrijven, bedrijfssoftware en IoT worden bepalende factoren voor de omzet van de TMT-sector. Tot slot zullen tal van services en producten die tot dusver vooral werden gehypet, in 2020 realiteit worden.

Robots voor professionele dienstverlening zullen groei met dubbele cijfers kennen
Van de bijna één miljoen robots, die naar verwachting zullen worden verkocht voor gebruik in bedrijven, zal iets meer dan de helft uit robots voor professionele dienstverlening bestaan.

De sector van robots voor professionele dienstverlening wordt gedomineerd door logistiek. Iets minder dan de helft van de ongeveer 360.000 robots voor professionele dienstverlening die in 2019 aan bedrijven werden verkocht, ging naar logistieke bedrijven. Keurings- en defensiebedrijven behoorden tot de grootste afnemers.

Deloitte voorspelt verder dat meer dan 100 bedrijven wereldwijd zullen beginnen met het testen van private 5G-netwerken tegen eind 2020. Daarbij zullen ze samen enkele honderden miljoenen euro's investeren in werkuren en uitrustingen. Voor tal van de grootste bedrijven ter wereld zal private 5G wellicht de uitverkoren optie worden.

De multiplicatormarkt voor smartphones (hardware, content, services) zal alleen al in 2020 reeds goed zijn voor een omzet van +/- 450 miljard euro en zal tot en met 2023 een jaarlijkse stijging kennen van 5 tot 10%, gestimuleerd door de aanhoudende sterke groei van zijn belangrijkste componenten.

De wereldwijde omzet van videodiensten met reclame zal naar schatting +/- 30 miljard euro bedragen in 2020. In China, India en de hele regio Azië is video met reclame het dominante model voor het leveren van streaming video aan consumenten. In de Verenigde Staten daarentegen beogen de meeste direct-to-consumer videodiensten een abonnementsformule zonder reclame.

In 2020 zal de wereldwijde markt voor audioboeken groeien met 25% tot +/- 3,3 miljard euro en zal de wereldwijde podcasting-markt met 30% stijgen ten opzichte van 2019 tot +/- 1 miljard euro in 2020. In België worden er steeds meer podcasts gemaakt, maar niet iedereen is vertrouwd met dit medium.

Voor de periode van drie jaar tussen 2019 en 2022 wordt een groei voorspeld van 1% voor het aandeel van mensen die met de fiets naar het werk gaan. Tussen 2020 en 2023 zullen er naar verwachting meer dan 130 miljoen e-bikes (die allemaal batterijtechnologie gebruiken) worden verkocht. << (Guy Leysen) (foto: Deloitte)

Hieronder nog een overzicht met enkel andere inzichten uit dit rapport:

  • Een nieuwe generatie van geavanceerde chips met artificiële intelligentie (AI) zal de frustraties verminderen die worden veroorzaakt door een tekortschietende internetverbinding op smartphones bij het installeren van AI op het toestel.
  • Tegen eind 2020 zullen er meer dan 700 satellieten met lage omloopbanen (low-earth orbit of LEO) zijn die wereldwijd breedbandinternet willen aanbieden, ten opzichte van ongeveer 200 eind 2019.
  • Antennetelevisie zal floreren in 2020 met minstens 1,6 miljard mensen wereldwijd, goed voor 450 miljoen gezinnen die ook televisiekijken via een antenne.
  • De wereldwijde markt van Content Delivery Network (CDN) in 2020 zal goed zijn voor +/- 13 miljard euro, een stijging van meer dan 25% tegenover 2019.

Klik hier om het volledige rapport te downloaden >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Organische elektronica: nog veel te doen - artikel

OLED-schermen zijn hét succesproduct van de organische elektronica. Ferme kleuren en diep, écht zwart. Pixels schitteren op organische, koolstofgebaseerde halfgeleiders maar zonder 'backlight'.

Efficiëntere scheepvaartbegeleiding en planning in Antwerpse Haven

Om het verkeer in de haven veiliger en vlotter te laten verlopen, zet Port of Antwerp digitale oplossingen in, alsmede een mobiel team voor toezicht en handhaving en hybride vaartuigen.

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Op haar vestiging in Tessenderlo gebruikt chemiebedrijf Vynova een nieuwe installatie, die restwarmte inzet voor stoomproductie. Goed voor een dalend energieverbruik en lagere CO2-uitstoot.

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Partners