Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

De busgarage van OCTA in het Amerikaanse Californië werd door Air Products uitgerust met technologie en de apparatuur voor het grootste waterstof tankstation voor autobussen.

Trefwoorden: #Air Products, #autobussen, #tankstation, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: Air Products )

ENGINEERINGNET.BE - De vloot elektrische bussen van OCTA, die op waterstof rijdt, bestaat momenteel uit tien bussen. Het nieuwe tankstation is gebouwd met het oog op verdere groei in de toekomst.

Het tankstation heeft voldoende capaciteit voor het tanken van 50 waterstofbussen, wat overeenkomt met een capaciteit van 1.500 kilo waterstof in acht uur.

Het tankstation kan een bus met gemiddeld 28 kilo waterstof vullen in een tijdsbestek van 6 tot 10 minuten per bus. Er zijn bovendien mogelijkheden om meerdere bussen simultaan te vullen en er kunnen dertig bussen achter elkaar gevuld worden.

De partners in dit project zijn het Center for Transportation and the Environment (CTE), de Orange County Transportation Authority (OCTA), de California Air Resources Board (CARB), het South Coast Air Quality Management District (SCAQMD), New Flyer en Trillium.

Die laatste fungeerde bij dit project als projectmanagementbureau, maakte het terrein bouwrijp en verzorgde een deel van de apparatuur, de installatie en het eerste onderhoud.