VDL Bus & Coach ontwikkelt nieuwe batterijpakketten

De Europese bussen van het bedrijf hebben ondertussen 50 miljoen elektrische kilometers afgelegd en met het nieuwe batterijpakket wordt het aanbod aan operatie- en systeem­oplossingen groter.

Trefwoorden: #batterijpakket, #Citea, #elektrische autobus, #VDL Bus & Coach

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Bus & Coach )

ENGINEERINGNET.BE - Een stillere en schonere stad blijft het doel van veel Europese steden en overheden. VDL Bus & Coach wil met zijn nieuw batterijpakket een volgende bijdrage leveren aan een leefbare stad en regio.

De eerste orders met het nieuwe batterijpakket zijn reeds ontvangen. Het betreft batterijen met een capaciteit van 315 kWh, 350 kWh, 420 kWh en 525 kWh. De batterijpakketten zijn lichter dan andere accu’s.

Door de grotere batterijcapaciteit aan boord kunnen de bussen ook langere tijd rijden tussen de laadmomenten. De batterijen kunnen door middel van een pantograaf op het dak snel geladen worden of met de stekker.

De 670 bussen, die het bedrijf tot nog toe in 10 landen tussen 2015 en 2019 leverde, legden al 50 miljoen elektrische kilometers af en leidden al tot een besparing van 7 miljoen kilogram CO2-uitstoot.

Dit alles past in het uitgangspunt ‘Aiming for Zero van het bedrijf, waartoe ook de bouw van een nieuwe, volledig klimaatneutrale fabriek in Roeselare behoort.