AB InBev investeerde 50 miljoen euro in nieuwe verpakkingslijn

Onlangs werd de nieuwe verpakkingslijn in de Hoegaarden brouwerij officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van interim-premier Wilmès. Een investering van 50 miljoen euro voor AB InBev.

Trefwoorden: #AB InBev, #brouwerij, #Hoegaarden, #verpakken, #verpakkingslijn

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - Om deze nieuwe productiesite te verwezenlijken werd in Hoegaarden een braakliggend terrein met een oppervlakte van 20.000 m² in gebruik genomen.

De komende maanden volgt ook de aangekondigde bouw van extra magazijnen en nieuwe warme kamers. Deze groei creëert daarenboven ook 30 extra jobs.

De nieuwe verpakkingslijn maakt het mogelijk om in het eerste jaar 100 miljoen blikken af te vullen, aan een snelheid van 90.000 blikken per uur. Op maximale capaciteit kan het volume in de toekomst nog toenemen tot 300 miljoen blikken.

De verpakkingshal is verder gebouwd volgens de allernieuwste standaarden op de markt, goed voor hoge snelheden en afvulcapaciteit. De machines zijn ook zeer efficiënt in water en energieverbruik en laten verschillende soorten verpakkingen toe.

Op het dak werden 2.100 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor 20% van de totale elektriciteitsbehoefte van de site in Altenaken.