Vlaamse kennisinstellingen ontwikkelen staprobot voor kinderen

Onderzoek & Wetenschap 18/02/2020 11:57:03

Het project MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet: een combinatie van 3D-techniek, lichte materialen en slim textiel.

Lees hieronder verder   
Verwant

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Nieuwe ’hybride-motor’ voor biologisch afbreekbare nanomotoren

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Nieuwe test met organ-on-chip bepaalt hartschade COVID-19

Behandelsucces ‘oefenen’ op digitale lichaamskopie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Exoskeletapparaten voor volwassenen bestaan al een tijdje, maar een lichtgewicht robot exoskeleton om het lopen bij kinderen te stimuleren is nieuw.

MOTION werkt dit hiaat weg door een op 3D-technieken gebaseerde bionische revalidatietechnologie te ontwikkelen, waarbij lichte materialen gecombineerd worden met slim textiel.

Dit exoskelet is aan te passen tijdens de groei van het kind waardoor ook de economische haalbaarheid van de technologie verzekerd wordt. De integratie van allerlei sensoren in het textiel reikt informatie aan die nuttig is voor gebruikers, ouders en zorgverstrekkers waardoor de basis gelegd wordt voor zorg op afstand.

Centexbel, KU Leuven Campus Geel en Thomas More-MOBILAB werken hiertoe samen met het Vlaams revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren (Pulderbos), Ortho-Medico Benelux, en Franse, Nederlandse en Engelse organisaties.

Een transregionaal netwerk van gebruikers, zorgverstrekkers, industrie en beleidsmakers zorgt voor een transfer van onderzoek naar praktische toepassingen. Ook de interactie met beleidsmakers wordt niet uit het oog verloren.

Dit project bevordert ook het ondernemerschap door bedrijven als Ortho-Medico, VIGO en de textielnijverheid - om deze via Centexbel te betrekken het ontwikkelde exoskelet in een latere fase op de markt te brengen.

Het MOTION-project heeft een budget van 7.5 miljoen euro. Het project kan daarbij rekenen op een ondersteuning van 4,4 miljoen euro van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Interreg 2 Zeeën programma. << (Lydia Heida) (foto: VLAIO)

Vlaams minister Hilde Crevits kent aan MOBILAB (Thomas More-Hogeschool) een cofinanciering toe van 132.330 euro voor deelname. Eerder ontvingen ook Centexbel en KU Leuven een Vlaamse cofinanciering van respectievelijk 49.323 euro en 113.663 euro voor deelname aan dit project. De middelen hiervoor komen uit het Hermesfonds bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

John Cockerill lanceert het fonds Industrya voor industriële transformatie, samen met FPIM, SRIW & W.IN.G, Noshaq en LRM. Met een incubator en accelerator voor start-ups en scale-ups.

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Partners