Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

orinews 26/02/2020 15:20:09

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Extra inspanningen voor relance van de bouw- en infrastructuurprojecten

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

Building Information Modeling versus Building Information Management

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Insight neemt Frans digitaal consultancybureau over

Sweco neemt handelsfonds Temco over van failliete Ecophos

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De top 3 van 2019 bestaat dit jaar uit Singapore (1), de Verenigde Staten (2) en Hong Kong (3). Op de vierde plaats staat Nederland, gevolgd door Zwitserland, Japan, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. België staat pas op de 22ste plaats.

Waar we vanuit onze sector vooral de aandacht op willen vestigen, is de tweede pijler ‘Infrastructuur’, die wordt onderverdeeld in transportinfrastructuur en nutsinfrastructuur. België staat hier respectievelijk op de 16de en 7de plaats, wat resulteert in een 14de plaats als we de volledige infrastructuurpijler beschouwen. Nederland staat op de 2de plaats en moet enkel Singapore laten voorgaan.

Het meest opvallende binnen de infrastructuurpijler is onze score op het onderdeel ‘Kwaliteit van de wegeninfrastructuur’. Hier staat ons land namelijk pas op de 56ste plaats. Dit betekent dat we slechter scoren dan bijvoorbeeld India (48), Rwanda (38), Egypte (28) en Namibië (21). Op vlak van nutsinfrastructuur scoren we dan weer zeer goed met ons elektriciteitsnetwerk (2).

Onze algemene score in het rapport toont aan dat België een goed tot zeer goed land is om in te leven. De onderdelen waar we minder goed op scoren, zeker ten opzichte van onze buurlanden, geven ons een goede indicator waar we in België aandacht moeten aan besteden.

Onze sector heeft de nodige kennis en expertise in heel wat van deze domeinen, waaronder infrastructuur, en kan een belangrijke rol spelen in een gerichte aanpak en het positief beïnvloeden van onze toekomstige scores. Daarnaast hecht ORI heel wat belang aan uitvoerig wetenschappelijk onderzoek op het vlak van infrastructuur.

Onze organisatie ondersteunt, samen met Tractebel, Arcadis Belgium, Sweco Belgium en Antea Group, de academische leerstoel van de VUB en ULB, “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning”, waarbij het Belgische infrastructuurbeleid gedurende vier jaar onder de loep zal worden genomen. << (foto: waldorf27 - 123RF)

Lees het rapport
Leerstoel


Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Herschikking vakbeurzen Indumation.be en Indumation Network Event

Beursorganisator Industrialfairs heeft, samen met de belangrijkste technologiebedrijven (vertegenwoordigd door Agoria en Indumotion), de timing van deze automatiseringsevents geheroriënteerd

Elektriciteit opwekken uit afvalwater

Anammox-bacteriën maken elektriciteit uit afvalwater door ze te laten groeien op elektroden in afwezigheid van nitriet, aldus de Radboud Universiteit samen met collega’s uit de VS en Saudi-Arabië.

Exoskelet leidt tot 30-38% minder belasting armen van stukadoors

TNO heeft samen met Knauf de effectiviteit getest van een arm-ondersteunend exoskelet bij werkzaamheden van stukadoors, om zo bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van deze vakmensen.

Nils van Dam nieuwe CEO bij Milcobel

De Raad van Bestuur van Milcobel laat weten dat Nils van Dam vanaf vandaag aan de slag is gegaan als nieuwe CEO. Hij brengt 30 jaar ervaring in de voedingsindustrie mee.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners