Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

orinews 26/02/2020 15:20:09

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

Sweco heeft SGI Ingénieurs overgenomen

Jan Parys is nieuwe voorzitter van ORI

ORI hoofdsponsor Climate Proof Award van de Belgian Construction Awards

Extra inspanningen voor relance van de bouw- en infrastructuurprojecten

Crisisplatform voor operationele continuïteit kritische gebouwen/organisaties

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De top 3 van 2019 bestaat dit jaar uit Singapore (1), de Verenigde Staten (2) en Hong Kong (3). Op de vierde plaats staat Nederland, gevolgd door Zwitserland, Japan, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. België staat pas op de 22ste plaats.

Waar we vanuit onze sector vooral de aandacht op willen vestigen, is de tweede pijler ‘Infrastructuur’, die wordt onderverdeeld in transportinfrastructuur en nutsinfrastructuur. België staat hier respectievelijk op de 16de en 7de plaats, wat resulteert in een 14de plaats als we de volledige infrastructuurpijler beschouwen. Nederland staat op de 2de plaats en moet enkel Singapore laten voorgaan.

Het meest opvallende binnen de infrastructuurpijler is onze score op het onderdeel ‘Kwaliteit van de wegeninfrastructuur’. Hier staat ons land namelijk pas op de 56ste plaats. Dit betekent dat we slechter scoren dan bijvoorbeeld India (48), Rwanda (38), Egypte (28) en Namibië (21). Op vlak van nutsinfrastructuur scoren we dan weer zeer goed met ons elektriciteitsnetwerk (2).

Onze algemene score in het rapport toont aan dat België een goed tot zeer goed land is om in te leven. De onderdelen waar we minder goed op scoren, zeker ten opzichte van onze buurlanden, geven ons een goede indicator waar we in België aandacht moeten aan besteden.

Onze sector heeft de nodige kennis en expertise in heel wat van deze domeinen, waaronder infrastructuur, en kan een belangrijke rol spelen in een gerichte aanpak en het positief beïnvloeden van onze toekomstige scores. Daarnaast hecht ORI heel wat belang aan uitvoerig wetenschappelijk onderzoek op het vlak van infrastructuur.

Onze organisatie ondersteunt, samen met Tractebel, Arcadis Belgium, Sweco Belgium en Antea Group, de academische leerstoel van de VUB en ULB, “Chair in Infrastructure Asset Management & Life-Cycle Planning”, waarbij het Belgische infrastructuurbeleid gedurende vier jaar onder de loep zal worden genomen. << (foto: waldorf27 - 123RF)

Lees het rapport
Leerstoel


Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners