VEGA totaalaanbieder voor niveau en druk in farma-toepassingen

Technisch nieuws 28/02/2020 9:45:03

De bijzondere uitdaging van de farmaceutische industrie ligt in de veelzijdigheid van de processen. De mate waarin de productie doorgang kan vinden, bepaalt het succes.

Lees hieronder verder   
Verwant

Covestro zet concrete stappen richting circulaire economie

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

bECO2 haalde al 1 miljoen ton CO2 uit de lucht voor slim hergebruik

Nieuwe materialen bouwen met zelf-assemblage

ViTalent pioniert met eerste opleidingen basisoperator farma

Innovis overgenomen door WVT Industries

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

EPLAN Online Forum 2020

Virtuele kennisdeling

woensdag 3 juni 2020

3D-printing in Business

Engie Fabricom - Zwijndrecht

donderdag 4 juni 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 6/06/2020 tot 23/06/2020

Seanergy 2020

Nantes (FR)

van 10/06/2020 tot 12/06/2020

Contract Management (IACCM)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 11/06/2020 tot 18/06/2020

METAV Web Sessions: innovation

online

van 15/06/2020 tot 19/06/2020

Keuze van de redactie

(25/5) 75 miljoen euro Europese steun voor emissie­verlagingen ArcelorMittal

(25/5) Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

(19/5) UAntwerpen maakt nieuwe database voor klimaatverandering op bodemniveau

(19/5) Logistieke sites duurzamer door smart microgrid-technologie

(13/5) 5 miljoen euro EU-subsidie voor hernieuwbare maritieme brandstoffen

(12/5) Volvo Cars partnert met Luminar voor technologie autonome voertuigen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Of er nu gemengd, afgevuld, in de autoclaaf gesteriliseerd of conform CIP en SIP wordt gereinigd. Des te belangrijker is het voor eigenaren van installaties om volledig te kunnen rekenen op de meettechniek.

Niveau- en druksensoren van VEGA maakten over een tijdsbestek van vele decennia naam dankzij hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Robuust, veelzijdig en ook nog eenvoudig in het gebruik zorgen ze, zelfs onder extreme omstandigheden of onder strikte regelgeving, voor dat cruciale ietsje extra dat de veiligheid en efficiëntie van de installaties optimaliseert.

Totaalaanbieder voor niveau en druk
Met nieuwe series compacte instrumenten (druksensoren en niveauschakelaars) vervolledigt VEGA haar meettechniekportfolio voor de farmaceutische productie. De productfamilies VEGABAR en VEGAPOINT bewijzen dat automatiseren zeer eenvoudig kan, zonder compromissen te hoeven doen op vlak van veiligheid, hygiëne en nauwkeurigheid.

De nieuwe meetinstrumenten zijn bij uitstek ontworpen voor standaardapplicaties zonder concessies op de VEGA-kwaliteit. Hun uniforme hygiëneadaptersysteem zorgt voor de flexibiliteit die kosten en voorraden redelijk houdt. De procesaansluitingen kunnen ook aangepast worden aan de specifieke eisen van de levensmiddelenproductie en de beperkingen van de installaties ter plaatse.

In één oogopslag: 360°-indicatie van de schakelstatus
Alle schakeltoestanden zijn met de rondomweergave van de schakelstatus vanuit elke richting te zien. De kleur van de lichtring is te kiezen uit 256 kleuren en blijft zelfs bij daglicht goed zichtbaar. Aan die kleur is in één oogopslag te zien of de meetapplicatie werkt, of de sensor schakelt en of er een storing in het proces aanwezig is.

Intelligentie met IO-Link
De nieuwe compacte serie zit boordevol intelligente sensortechniek. Het IO-Link standaardprotocol zorgt voor een makkelijke en toch universele communicatie. Daarmee beschikken de instrumenten over een gestandaardiseerde communicatie interface die zorgt voor een naadloze gegevensoverdracht en een eenvoudige integratie van de installatie.

Eenvoudiger met draadloze bediening
De nieuwe VEGABAR- en VEGAPOINT-sensoren werken met bluetooth. Met de smartphone of de tablet zijn ze makkelijk uit te lezen. Precies in omgevingen als cleanrooms, waar de toegang toch al moeilijk is, vereenvoudigen ze de inbedrijfstelling en bediening.

De nieuwe VEGABAR-druksensoren en VEGAPOINT-niveauschakelaars betekenen een belangrijke mijlpaal voor VEGA. Met de nieuwe toestellen is een zeer eenvoudige procesintegratie mogelijk en hun vormgeving is optimaal voor hygiënische omgevingen. Ze combineren veiligheid, flexibiliteit en reproduceerbaarheid wat perfect aan de noden van de farmaceutische industrie beantwoordt. <<

www.vega.com/nl/farma
www.vega.com/levensmiddelen

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Efficiënt beheer van laagspanningsmotoren via de cloud

In zowat elke industriële omgeving draaien er laagspanningsmotoren: ventilatoren, pompen, … Dat zijn apparaten die u regelmatig moet onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Wereldprimeur: metaoppervlaklaser produceert eerste superchirale licht

Superchiraal licht is licht met een ultrahoog hoekmoment en een draaiing van het licht rond haar eigen as, waardoor het licht zich voortplant volgens een helix.

Exportkabels SeaMade offshore windparken in dienst genomen

SeaMade laat weten dat de export kabelverbindingen van de offshore windparken Seastar en Mermaid naar het Modular Offshore Grid (MOG) succesvol zijn getest en in dienst zijn genomen.

Wisselend resultaat voor goederenoverslag Antwerpse haven

De totale goederen­overslag van Port of Antwerp kende een daling in april ten gevolge van de coronacrisis, maar steeg in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,4% ten opzichte van 2019.

Nieuw proces om poreuze silica te synthetiseren

TU Eindhoven en Nouryon hebben een methode ontwikkeld om op grote schaal op maat gemaakte silicamicrobolletjes te synthetiseren, waarbij de porositeit en poriegrootte precies is te bepalen.

Sensirion lanceert nieuwe digitale flow meter voor beademings­apparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademingsapparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Daarom heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

Belgische start-up landschap wordt internationaler

De start-up community van Start it @KBC telt ondertussen al meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Heel wat start-ups en scale-ups hebben vaak ook internationale teams.

Cellen lopen beschadiging op door inname koper

TU Delft en de Poolse Academie van Wetenschappen ontdekten dat als koper zich in de cel aan eiwitten bindt, er tijdelijke tussenvormen ontstaan die kunnen leiden tot schade aan de cel.

Conductieve geleidbaarheidssensor voor hygiënische toepassingen

De nieuwe conductieve geleidbaarheidssensor LDL100 van ifm onderscheidt razendsnel het verschil tussen verschillende media. Dit dankt hij aan zijn compacte bouwvorm, zonder verdere aanpassingen voor leidingen met kleine diameters, met als belangrijkste voordeel een bijzonder efficiënte besturing van CIP-processen. >>

Partners